Son Dakika..MİT, 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “MİT, bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi” dedi. Çeşitli ülkelerden çok sayıda teröristin derdest edildiğini, Kosova’dan 6 teröristin getirilmesinin ise ‘bir başarı hikâyesi’ olduğunu belirten Bozdağ, “Pensilvanya’daki terörist başı paniğe kapıldı” diye konuştu.

banner279
06 Nisan 2018 Cuma 11:54
Son Dakika..MİT, 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “MİT, bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi” dedi. Bozdağ, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadelenin bitmediğini vurgulayarak, FETÖ’nün kripto yapısının çözülmesinin zaman alacağını belirtti. Bozdağ, MİT, emniyet, yargı ve hükümetin dirayetiyle FETÖ’ye hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük darbe vurulduğunu bildirdi.

KOSOVA BAŞARI HİKAYESİ
“Kosova’daki gibi operasyonları görmeye devam edecek miyiz?” sorusu üzerine Bozdağ, bu tür operasyonların devam edeceğini vurguladı. Bozdağ, MİT’in, Kosova’da gerçekleştirdiği operasyonla FETÖ’nün 6 üst düzey mensubunu yakalayıp Türkiye’ye getirmesinin başarı hikayesi olduğunu söyledi. MİT’in, yurt dışında yürüttüğü operasyonlarla FETÖ’ye büyük darbe vurduğunun altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti: “Kosova’daki olay büyük bir başarıdır ama bu bir tanesi. MİT, bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdi. Bunların tabii tamamı kamuoyunda duyulmadı. Bazıları, Bulgaristan’dan gelenler, Malezya’dan gelenler kamuoyunda yer aldı ama diğerleri yer almadı. Bunlar gizli yürütülen faaliyetler olduğu için de tamamı kamuoyuna mal olmadı.”

YERİNDE RAHAT DEĞİL
“ABD’deki, Pensilvanya’daki terörist başı 18 ülkeden 80 teröristi paketleyen iradeyi görünce paniğe kapıldı. O da yerinde rahat değil. Rahat etmesi de mümkün değil. Çünkü Milli İstihbarat Teşkilatımız, güvenlik birimlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümetimiz, bunlar dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin peşinde olacaklar. Bulundukları inlerden alınıp bunlar eninde sonunda Türkiye’ye getirilip yargıya teslim edilecektir.”

Kaynak:http://www.bik.gov.tr/mit-18-ulkeden-80-fetocuyu-paketleyip-turkiyeye-getirdi/

Son Güncelleme: 06.04.2018 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287