Suçlamaları reddeden Atilla Taş: “Tweetlerin çoğu mizahi içeriklidir”

FETÖ’nün medya yapılanması davasında ifade veren tutuklu sanık Atilla Taş, "Milli takım maçı kaybettiğinde de ‘Ordu göreve’ yazardık. Ordu benim tweetimi görüp göreve mi gelecek sayın başkan?” diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. 

banner279
27 Mart 2017 Pazartesi 19:36
Suçlamaları reddeden Atilla Taş: “Tweetlerin çoğu mizahi içeriklidir”

FETÖ’nün medya yapılanması davasında ifade veren tutuklu sanık Atilla Taş, "Milli takım maçı kaybettiğinde de ‘Ordu göreve’ yazardık. Ordu benim tweetimi görüp göreve mi gelecek sayın başkan?” diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. 

FETÖ’nün medya yapılanması davasında "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep edilen, kapatılan Meydan Gazetesi yazarı tutuklu sanık Atilla Taş’ın ifadesine geçildi. İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yapan Atilla Taş’ın sanık kürsüne çıktığında genelde mikrofonu denemek için kullanılan “see” şeklinde ses çıkarması salondakileri güldürdü. “Şarkıcılıktan alışkanlık başkanım” diyen Taş’a mahkeme başkanı, “Seste sıkıntı yok” diye yanıt verdi. Taş ifadesinde sözlerine, “ByLock’um yok, Bank Asya hesabım yok, hiç maklube yemedim, Müslümanım ama beynamazım” diyerek başladı. Hakkına gözaltı kararı çıkarıldığını duyunca teslim olduğunu belirten Taş, “Kendi acı tecrübelerime dayanarak, mevcut durumda hukuka zerre kadar inanmıyorum. Buraya gelirken hukuk adına biraz umudum vardı ama soruşturma aşamasında beni tutuklayan sizi karşımda görünce bu umudum da söndü. Terör örgütü üyeliğiyle suçlanıyorum. Hayatımda üye olduğum tek örgüt CHP’dir. Güneydoğu’da askerlik yaptım, bacağımdan vuruldum, arkadaşlarım yanımda şehit düştü. Darbe girişimi gecesi darbe karşıtı tweetler attım. Bu milletin haşarı çocuğu, ham çökelekleri olarak bağrına basıldım. Hukuk ve adalete o kadar susadım ki kendimi Franz Kafka’nın bir kitabında gibi hissediyorum” diye konuştu.

“TWEETLERİN ÇOĞU MİZAHİ İÇERİKLİDİR”

Taş, “İddianamede Gezi olaylarında attığım tweetler nedeniyle popüler olduğum yazılmış. Gezi olaylarından sonra popüler olduğum doğrudur. Attığım tweetlerin çoğu mizahi içeriklidir. O zor dönemlerde insanları bir nebze olsun güldürebilmek için yazdım. FETÖ ile ilişkilendirilmem Meydan Gazetesi’nde yazı yazdığım 1 yıllık süreç nedeniyledir. Savcı bey kalbimi açmış bakmış, tüm niyetlerimi okumuş ve iddianame yazmış. Hangi ideolojiye bağlı olarak bu örgüte üye olayım. Ben 40 yıl apolitik olarak yaşadım. Kafama taş mı düştü de gidip örgüte üye olayım?” dedi.

“HAM ÇÖKELEK DİYE BİR ŞARKI SÖYLEMEKTEN YARGILANSAM BANA DAHA MANTIKLI GELİR”

“Ham çökelek diye bir şarkı söylemekten yargılansam bana daha mantıklı gelir” diyen sanık Taş, “Haftada 3 gün Meydan Gazetesi’nde yazmam teklif edilmişti. O dönem medeni bir ölüye çevrilmiştim. Bu gazete yasal ortamlarda çıkarılmıştı. Ben dün de muhaliftim, bugün de muhalifim, yarın da muhalif olacağım. Savcı bey iddianamede açıkça ‘Sen benden iyi mi bileceksin?’ diyor. Kayyum atandığı dönemde Bugün Televizyonu’nun reji odasına girdiğim iddia edilmiş. Ben Bugün Televizyonu’nun reji odasına hiç girmedim” diye konuştu.

“GÜLEN İLE İLGİLİ SADECE BİR TWEET ATTIM”

Şarkıcı Nihat Doğan ve yapımcı Erol Köse’yi de ifadesinde eleştiren Taş, “Nihat Doğan’a günahımı bile vermem. Hele ki Özgecan Aslan tweetini attıktan sonra selamımı bile kestim. Bugüne kadar 40 binin üzerinde tweet atmışım. Sadece bir tanesi Fetullah Gülen ile ilgilidir. Gülen’in cami-cemevi projesine destek olmak için yazdım. Alevi anne, Sünni babadan olmayım. Bu nedenle normal bir tweettir. Hayatımı kazanmak için yaptığım bütün girişimler engellendi. Muhalif yanımdan dolayı yapmak istediğim televizyon programı projem iptal edildi, reklam filmim yayından kaldırıldı. Buradaki sanıkların sadece 2-3 tanesini tanıyorum. Biz ne ara tanıştık, ne ara örgüt olduk şerefsizim bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ RETWEET YAPMASIN MI YAZSAYDIM?”

Twitter hesabında 1 milyon 700 bin takipçisi bulunduğunu kaydeden Taş, “Beni trend topic yapanların FETÖ’cüler olduğu iddia edilmiş. Bu kadar takipçimin olduğu hesabımdan beni kimlerin Retweet yaptığını nereden bileyim sayın başkan? Tweetlerimin altına ‘Lütfen terör örgütü üyeleri Retweet yapmasın diye not mu düşseydim hakim bey? Ben, 1 yıl boyunca yazı yazdığım gazeteye 3-4 kez gittim, o da sadece çay içmek için. Barış Manço’yu bile FETÖ üyeliğiyle suçladılar. Barış Manço’nun 40 yıllık şarkısını söylemem mi terör örgütü üyesi olduğum anlamına geliyor?” dedi.

“NİHAT DOĞAN GİBİ TANK ÖNÜNDE BİR FOTOĞRAFIM OLSUN İSTERDİM”

Taş’ın ifadesini tamamlaması üzerine salondaki izleyiciler alkışlarla destek verdi. Salondakileri duruşma nizamına uymaları için uyaran mahkeme başkanı Taş’a, “Hiç yurt dışına çıktın mı?” diye sordu. Sanık Taş, “Çıktım, konserlere gidiyordum” yanıtını verdi. Taş, “15 Temmuz’da neredeydin?” sorusuna ise, “Evdeydim, dışarı baktım ama bizim orada tank yoktu. Yoksa Nihat Doğan’ınki gibi tankla bir fotoğrafım olsun isterdim. Geceden sabaha kadar darbe karşıtı tweetler attım” yanıtını verdi.

“ORDU BENİ GÖRÜP GÖREVE Mİ GELECEK SAYIN BAŞKAN?”

Mahkeme Başkanı Taş’a, 2014 yılında attığı, “Ordu göreve. O kadar isterdim ki bir darbe olsun” tweetlerini sordu. Taş, “İnternete Atilla Taş ironik yazarsanız, ironik tweetlerimi görürsünüz. Bir dönem ordu göreve lafını Twirtter’da çok kullanırdık. Öyle ki milli takım maçı kaybettiğinde bile ordu göreve yazardık. Çok saçma, ordu beni görüp göreve mi gelecek sayın başkan? Ben pişman olacak bir şey yapmadım. Benden terör örgütü üyesi çıkmaz. Bütün terör örgütlerini lanetliyorum” dedi.

HABER 24

Son Güncelleme: 27.03.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287