TSK : "3 asker şehit oldu, 1 asker yaralı"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de bir tankın isabet alması sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi...

banner279
09 Eylül 2016 Cuma 19:10
TSK : "3 asker şehit oldu, 1 asker yaralı"
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de bir tankın isabet alması sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğimizi artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00’den itibaren iki koldan ilerlenerek bir meskûn mahalde (Tall Ali) kontrol sağlanmıştır. Muhalifler ile DEAŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde saat 12.20’de yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Kilis’in güneybatısındaki boş bir araziye DEAŞ terör örgütü kontrolündeki Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinden atıldığı değerlendirilen bir adet cinsi tespit edilemeyen mermi düştüğü, herhangi bir zayiat meydana gelmediği de belirtildi. Merminin atıldığı mevkide tespit edilen DEAŞ hedefine Fırtına obüsleri ile misliyle karşılık verildiği ve ateş destek vasıtaları tarafından harekât sahasında bulunan 15 DEAŞ hedefine toplam Fırtına obüsleriyle 41 atış yapıldığı kaydedildi. Harekat boyunca toplam 486 hedefe 2 bin 125 atış yapıldığı bildirildi.

Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından 09.34-09.44 saatleri arasında Tall Ali, Tell El Hava ve Vukuf meskûn mahalli güneyinde tespit edilen dört DEAŞ hedefine yapılan hava harekâtı ile DEAŞ unsurlarının karargâh olarak kullandığı 4 binanın imha edildiği belirtilen açıklamada, “Koalisyon güçleri tarafından Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik bir hava harekâtı icra edilerek, bir DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, bir havan ve bir bina imha edilmiştir. Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir” ifadelerine yer verildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 09.09.2016 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287