TSK'dan kritik Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 145'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 198 hedef vuruldu, 9 terörist etkisiz hale getirildi.

banner279
15 Ocak 2017 Pazar 10:25
TSK'dan kritik Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta  olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin  kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan harekat devam ediyor.
Harekatın 145'inci gününde terör örgütü DEAŞ'a ait barınma yerleri,  savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan 186 hedef  Fırtına obüsü, tank ve çok namlulu roketatarlarla ateş atına alındı.

12 HEDEF VURULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, El Bab ve Bzagah'taki DEAŞ  hedeflerine hava harekatı düzenledi. Harekatla aralarında kontrol noktasının da  bulunduğu 12 hedef vuruldu. Gün içindeki harekatlar kapsamında toplam 9 terörist  etkisiz hale getirildi.
Harekatın başından itibaren çoğu tuzaklanmış 2 bin 927 el yapımı  patlayıcı ile 43 mayın etkisiz hale getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287