Uyuşturucuda korkutan rakamlar

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Narkotizm ile Mücadele Uyuşturucu ve PKK/KCK" raporunda; BM kaynaklarına göre uyuşturucu ekonomisinin, uluslararası ticaretin yüzde 8’ini oluşturduğu belirtilerek, PKK/KCK terör örgütünün uyuşturucu satışından sağladığı finansmanın 1,5 milyar doları bulduğu açıklandı.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 11:21
Uyuşturucuda korkutan rakamlar

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Narkotizm ile Mücadele Uyuşturucu ve PKK/KCK" raporunda; BM kaynaklarına göre uyuşturucu ekonomisinin, uluslararası ticaretin yüzde 8’ini oluşturduğu belirtilerek, PKK/KCK terör örgütünün uyuşturucu satışından sağladığı finansmanın 1,5 milyar doları bulduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK gibi terör örgütlerinin finans kaynağı olan, gençlik ve gelecek için büyüyen problemlerden birisi olan uyuşturucu ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla "Narkotizm ile Mücadele Uyuşturucu ve PKK/KCK" raporunu yayımladı. Raporda tehlikenin boyutu rakamlarla ifade edilerek dünyanın karşı karşıya kaldığı problemin büyüklüğüne dikkat çekildi.

"247 MİLYON KİŞİNİN HAYATLARINDA EN AZ BİR KERE UYUŞTURUCU MADDE KULLANDIĞI TAHMİN EDİLMEKTEDİR"

Raporda, dünya toplumlarının karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan birisi olan uyuşturucunun her geçen gün gençlik ve gelecek nesiller için büyüyen bir problem olmaya devam ettiği belirtilerek, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından hazırlanan Dünya Uyuşturucu Raporlarına göre dünya genelinde 15-64 yaş arası her 20 kişiden birine (yüzde 5,2) denk gelen yaklaşık 247 milyon kişinin hayatlarında en az bir kere uyuşturucu madde kullandığının tahmin edildiği vurgulandı.

"BM KAYNAKLARINA GÖRE DE UYUŞTURUCU EKONOMİSİNİN GÜNÜMÜZDE TEK BAŞINA ULUSLARARASI TİCARETİN YÜZDE 8’İNİ OLUŞTURDUĞU İFADE EDİLMEKTEDİR"

Son yıllarda uluslararası kuruluşlar tarafından çıkarılan uyuşturucu ve terör raporlarında, bilhassa terör örgütlerinin uyuşturucu suçlarından gelir elde ettiği ve bu geliri, silah, barınma, beslenme, iletişim, propaganda gibi ihtiyaçlarını organize etmek için finans kaynağı olarak kullandıklarına dair bilgilere yer verilmekte olduğu vurgulanarak, "Dünya uyuşturucu raporlarında, dünya genelindeki uyuşturucu trafiği hacminin yaklaşık 320 milyar Dolar olduğu, bu miktarın organize suç ve terör örgütlerinin finans kaynağının büyük bir kısmını oluşturduğu vurgulanmaktadır. BM kaynaklarına göre de uyuşturucu ekonomisinin, günümüzde tek başına uluslararası ticaretin yüzde 8’ini oluşturduğu ifade edilmektedir. 2016 Avrupa Uyuşturucu Raporunda ise; Avrupa Birliği genelindeki uyuşturucu pazar değerinin 24 milyar Avro olduğu kayda geçilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"PKK/KCK’NIN UYUŞTURUCU SATIŞINDAN SAĞLADIĞI FİNANSMANIN 1,5 MİLYR DOLARI BULDUĞU TAHMİN EDİLMEKTEDİR"

Terör örgütü PKK/KCK’nın uyuşturucudan elde ettiği gelirlere ilişkin olarak "PKK/KCK terör örgütünün sadece Afganistan’dan Avrupa’ya giden Afgan eroininden yıllık 50 ile 100 milyon Dolar arasında bir gelir elde ettiği uluslararası yayınlarda yer almakla birlikte, bu gelirin toplamda 1,5 milyar Doları bulduğu tahmin edilmektedir" bilgisine yer verildi.

​HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287