Amasra’da Yunustan kaçan balıklar limana sığınınca..

Amasra’da Karadeniz açıklarında yunusların kovaladığı kefal sürüsü limana sığındı. Bu durum ise balıkçılara yaradı.

banner279
19 Şubat 2017 Pazar 16:25

Amasra’da Karadeniz açıklarında yunusların kovaladığı kefal sürüsü limana sığındı. Bu durum ise balıkçılara yaradı.

Amasra’da Küçük Limanın içinde kefal sürüsünün olduğunu gören vatandaşlar deniz kenarına toplandı. Olayı haber alan balıkçılar ise teknelerle Küçük limana gelerek balıkların etrafını ağ ile çevirdiler. Kısa süre sonra balık ile doğan ağları çeken balıkçılar, yakaladıkları kefalleri kumsalda satışa çıkardılar. Sahilde bekleyen vatandaşların bazıları kilosu 10 TL’ye satılan balıklardan alırken para vermek istemeyenler ise deniz kenarına yakın yerdeki balıkları elleri ile yakalayarak Karada bekleyen yakınlarına attılar.

Öte yandan, germe ağ çeken balıkçı teknelerinden bazıları balıkların ağırlığı karşısında batma tehlikesi geçirdi. Ağlarına takılan kilolarca kefali çekmekte zorlanan tekneler daha sonra limanda demirli olan diğer teknelerden yardım istedi.

Son Güncelleme: 19.02.2017 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287