Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül: "FETÖ İslam Dünyasının geleceğini çaldı"

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, “FETÖ’nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı” diye konuştu.46 ülkeden 65 STK Başkanının yer aldığı İslam...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 19:03
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül: "FETÖ İslam Dünyasının geleceğini çaldı"

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, “FETÖ’nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı” diye konuştu.
46 ülkeden 65 STK Başkanının yer aldığı İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği heyeti, Ankara’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını (YTB) ziyaret etti. Ziyarette YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, heyettekilere FETÖ’yü ve YTB’nin çalışmalarını anlattı. Soğuk Savaş’ın son bulmasının ardından Müslüman toplumların üzerlerindeki vesayetçi rejimlerden kurtulma fırsatı yakaladığını ancak küresel şer odakları tarafından bu sefer de FETÖ’nün sahaya sürüldüğünü anlatan Başkan Bülbül, FETÖ’nün hangi amaca hizmet ettiğini, nasıl hareket ettiğini, bundan sonra neler yapılması gerektiğini anlattı.
FETÖ’nün dünyanın dört bir yanında açtığı okullar yoluyla Türk Dünyasına, İslam Dünyasına ve Batılı ülkelere girdiğini söyleyen Bülbül, bu ülkelerdeki insanların bu okullar eliyle kendi haline bırakılmayarak, küresel vesayet sistemine insan kaynağı oluşturulduğunu dile getirdi. FETÖ’nün bu amacının bir ölçüde başarılı olduğuna dikkati çeken Bülbül, “Komünizmin çöküşünden sonra İslam Dünyası kendisine gelebilecekken, kendi yöneticilerini daha rahat yetiştirebilecekken FETÖ’nün yaygın okullarıyla bu ülkeler için küresel şer odaklarıyla ilişkili yöneticiler yetiştirildi ve FETÖ’nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam Dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı” dedi.
FETÖ’nün oluşturmak istediği küresel vesayet yolunda başarılı olmasında 5 temel nedenin etkili olduğunu kaydeden Bülbül, küresel şer odaklarının FETÖ’ye desteğinin, ülkelerdeki baskıcı rejimlerin, eksik İslami bilgilendirmelerin, devşirilen insanların adanmışlığının ve Müslümanların FETÖ’ye karşı iyi niyetli yaklaşımının bugün gelinen noktaya en büyük katkıyı sağladığını belirtti.
Ziyarette konuşan bir başka isim ise Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali El-Karadagi idi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin kazandığı zaferi kutlamak için Türkiye’ye geldiklerini söyleyen El-Karadagi, Türk milletine ve devletine dua etti. El-Karadagi, Türkiye bursları ile pek çok öğrenciye akademik eğitim alma fırsatı sunduğu için YTB’ye de ayrıca teşekkür etti.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287