ıÜüTüm görme engelli vatandaşlarımıza selam olsun.

Sizin de çevrenizde bildiğiniz, tanıdığınız görme engelli vatandaşlarımız varsa kendileriyle ilgili haftalarıyla ilgili olarak yazılan bu yazıları mutlaka onlara okuyun. Yalnız olmadıklarını, unutulmadıklarını, unutulmayacaklarını asla unutmasınlar.

7–14 Ocak tarihleri arasında kutlanacak olan Beyaz Baston Körler Haftası'nın, görme engelli vatandaşların hatırlanması bakımından önemli olduğunu ifade ediyor ve şu önemli konuları da açıklamadan geçemiyorum. “Engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani görevdir. Her şeyden önce insan olarak onlara engel olmayalım, haklarına saygılı olalım o bile yeter.

Onların sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden bizim gibi eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlayacak olanakları sunmak, birey olarak hepimizin başta gelen görevidir. Bizler de elimizden geldiği kadar bir insan ve vatandaş olarak görme engelli vatandaşlarımızın dertlerini kısa da olsa imkânlarımız dâhilinde paylaşarak ortak olmamız gerekiyor.

Geçmişte belki de bizler gibi hayatın renklerini, görmeye değer güzelliklerini görebiliyorlardı. Belki de amansız bir hastalık onları içinde bulundukları ve mücadele ettikleri engelin içine soktu. Belki doğuştan kim bilir. Ancak onlar bizimle her konuyu paylaşabiliyorlar, sadece bizler de bireyler ve toplum olarak onlarla paylaşmamız gereken üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için biraz özen gösterelim.

Sorunlarını ve çektikleri sıkıntıları sadece duygusal yönden paylaşmak yeterli değil elbette asıl olan onların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirmek, onların toplumla kaynaşmalarını sağlamaktır. Zira onlarda bazen bizlerin göremedikleri bir takım olayları kalp gözleri sayesinde sadece hissetmektedirler. Yarın kutlanacak olan bu önemli gün ve haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat diler, yalnız olmadıklarını belirtmek ister saygılar sunarım.

Büyük insanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar. (schiller)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.