Bu köyün sadece 9 seçmeni var

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kayabaşı köyünde yalnızca 9 seçmen bulunuyor. Seçmen sayısı 10’un altında olduğu için köylüler komşu köyde kurulan sandıkta oy verdi.

banner279
16 Nisan 2017 Pazar 15:59

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kayabaşı köyünde yalnızca 9 seçmen bulunuyor. Seçmen sayısı 10’un altında olduğu için köylüler komşu köyde kurulan sandıkta oy verdi.

Gümüşhane’de anayasa değişikliği referandumu için bugün saat 07.00’de başlayan oy verme işlemleri devam ediyor. İl genelinde 101 bin 44 seçmenin oy kullanacağı Gümüşhane’de merkez ilçede en az seçmen Yağmurdere Vadisi’nde yer alan 18 köyden birisi olan Kayabaşı köyünde. Seçim Kurulu kayıtlarına göre il merkezine bağlı en az seçmeni olan il merkezine 53 kilometre uzaklıktaki Kayabaşı köyünde oy kullanacak seçmen sayısı 9 olarak tespit edilirken, seçmen sayısının 10’un altında olması nedeniyle köyde sandık kurulmadı. Köylüler 4,5 kilometre uzaklıktaki Esenler köyünde kurulan 1135 numaralı sandıkta oy kullandı.

Esenler köyü muhtarı Adem Çakmak, yaptığı açıklamada“Referandum dolayısıyla sandıklarımız kuruldu. Oylarımızı kullanıyoruz. Köyümüzün 20 seçmeni var. Kayabaşı köyünde de seçmen sayısı 10’un altında olduğu için onların 9 seçmeni de bizim köyde oylarını kullanıyor. Referandum sonucu vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

HABER24

Son Güncelleme: 16.04.2017 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287