İstanbul Havalimanı İnşaatında Kaç Kişi Öldü?

İstanbul Havalimanı inşaatında ölen işçi sayısı resmi olarak açıklandı. 

banner279
03 Aralık 2018 Pazartesi 15:47
İstanbul Havalimanı İnşaatında Kaç Kişi Öldü?


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in CİMER'e yaptığı bilgi edinme başvurusuna verilen yanıta göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatında 52 iş kazası ölümle sonuçlandı.İstanbul Havalimanı inşaatında yaşanan iş cinayetlerini 2016 başından beri verdiği soru önergeleri ve Meclis konuşmaları ile sürekli gündemde tutan, önlem alınmasını isteyen Milletvekili Şeker, Ekim ayında konuyu tekrar meclis gündemine taşıdı.CHP’li Şeker, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) ölümlü iş kazalarıyla ilgili CİMER'e yönelttiği soruya, "52 işçi hayatını kaybetti" cevabını aldı.
 

Bilgi edinme başvurusuna, Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından verilen yanıta göre 2013 – 2018 yılları arasında İstanbul Havalimanı inşaatında toplam 52 ölümlü iş kazası yaşandı.Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Şeker, CİMER üzerinden ayrıca bu süreçte iş müfettişlerinin inşaatı ne kadar denetlediğini de sordu. Soruyu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı yanıtladı. Buna göre inşaat beş yıl içinde ikisi programlı, üçü iş kazası, 17'si şikayet ve ihbarlar neticesinde toplam 22 teftiş geçirdi, bu teftişler sonucunda 74 yüklenici firmaya toplam 2 milyon 733 bin 379 TL idari para cezası uygulandı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287