Karaosmanoğlu, İzmit Metro Projesi için Cumhurbaşkanından destek istedi

Başkan Karaosmanoğlu, Ulaşımpark A.Ş’nin yeni genel müdürlük binasını ziyaret ederek tramvay kontrol merkezi ve tramvay depolama alanında inceleme gerçekleştirdi.

banner279
31 Ocak 2018 Çarşamba 14:29
Karaosmanoğlu, İzmit Metro Projesi için Cumhurbaşkanından destek istedi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye İbrahim Karaosmanoğlu, Ulaşımpark A.Ş’nin yeni Genel Müdürlük Binasını ziyaret ederek, kontrol merkezi ve tramvay depolama alanında inceleme gerçekleştirdi. Çalışanlarla da bir araya gelen ve hizmetleri için kendilerine teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Gebze  Metro projemizin yapım ihalesini bugün gerçekleştiriyoruz. Körfez’den başlayacak ve Kartepe’ye kadar uzanacak İzmit Metro projemizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a anlattık ve destek taleplerimizi de kendilerine ilettik” dedi.

 

“2. ETABINA BAŞLANILMASI İÇİN GEREKLİ ADIMI ATTIK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Ulaşımpark Genel Müdürü Yasin Özlü, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel ve idari personellerinde hazır bulunduğu ziyarette, otuz bin kilometre bakımları gelen tramvay araçlarında inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, yerli üretimin önemine de değindi. Kontrol merkezinde de tramvay araçların hareketlerini ve teknik detaylarını anlık değerlendirildiği bilgisini alan Karaosmanoğlu, “Tramvay projemizin halkımız tarafından büyük teveccüh görmesi nedeniyle 2.2 Km’lik Okullar Bölgesi-Plajyolu hattının başlanılması için gerekli adımı attık” diye konuştu.

 

“HALKIMIZIN TRAMVAYA GÖSTERDİĞİ İLGİ BİZE ONUR VERİYOR”

İnceleme sonrası bakım atölyesinde açıklamalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Pırıl pırıl bir atölyemizde çalışan kardeşlerimiz halkımızın büyük teveccüh gösterdiği tramvay araçlarımızın bakımlarını gerçekleştiriyor. Yetişen ve uzmanlaşan arkadaşlarımız Tramvay araçlarımızın her yeri kontrol ediyor. Bu vesileyle ulaşım hizmetinde en küçük aksaklığın yaşanmasına müsaade etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Bazı günlerde tramvay yolcu sayısında otuz bin rakamını geçtiklerini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kocaeli halkı tramvay projemize önem verdi. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bizlere dua ediyor. Çevreyi kirletmeyen tramvayımız aynı zamanda trafiği de rahatlattı. Halkımızın tramvaya gösterdiği bu güzel ilgi bize onur veriyor” açıklamasını yaptı.

 

“METRO PROJEMİZİN İHALESİNİ BU AY İÇERİSİNDE YAPIYORUZ”

Derince ilçesine doğru gidiş dönüş dört kilometre uzatılacağını da vurgulayan Karaosmanoğlu, “İnşallah önümüzde ki yıllarda Şehir Hastanemize, Alikahya bölgemize ve nerelerde ihtiyaç varsa tramvayımızı uzatacağız. Halkımızın konforu ve güvenliği açısından çevreci bir ulaşım modeli olan Tramvay’ın ardından bir sonraki adımımız Metro olacak. Bu nedenle Darıca, Gebze ve OSB’ler bölgesinde ki hayata geçireceğimiz Metro projemizin ihalesini bu ay içerisinde yapıyoruz”  ifadelerini sarf etti.

 

“HÜKÜMETİMİZLE YAPMA ÇALIŞMAMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresine gelmesi nedeniyle bir araya geldiklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe güzergâhında Metro projemizi de hükümetimizle ve devletimizle yapma çalışmamız var. Bu durumu Cumhurbaşkanımızı ilettim. Kendileri de bu proje üzerine çalışalım inşallah dedi.” açıklamasını yaptı.  Yerli üretimin önemine de değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tramvay projemizde bunun en güzel örneğidir. Yerel yönetimler olarak Türkiye’de üretilen her ürünü tercih ediyoruz. Bunu da çok önemsiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu günün anısına Akçaray’ın fotoğrafını da imzalayarak bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287