MİT imamı ortaya çıktı

Sayıştay Başdenetçisi Y.A. FETÖ’nün ‘MİT imamı’ olduğu iddiasıyla tutuklandı.

banner279
27 Kasım 2016 Pazar 09:55
MİT imamı ortaya çıktı

Sayıştay Başdenetçisi Y.A. Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) “MİT İmamı” olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevinde gönderildi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Başdenetçi Y.A.’nın, örgüt içinde “Emre” kod adını kullandığı anlaşıldı.

Darbe girişimi sonrasında bürokrasi merkezli başlatılan FETÖ soruşturmaları çerçevesinde önemli bilgiler elde edilmeye başlandı. Bürokrasideki FETÖ mensuplarının tasfiyesiyle birlikte başlayan adli soruşturmalarda, FETÖ’nün imamlarına yönelik tespitler yapılırken, belirlenen isimler gözaltına alınıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ın koordinasyonunda yürütülen soruşturmalarda geçtiğimiz günlerde önemli bir isim gözaltına alındı.

"KEÇİÖREN'DE BULUŞTUK"

FETÖ’yle ilgili hazırlanan resmi raporlarda örgütün, emniyet, yargı ve TSK ile birlikte en güçlü biçimde sızdığı ifade edilen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) imamı olduğu iddiasıyla Sayıştay Başkanlığı’nda görevli başdenetçi Y.A. (35) yakalandı.

FETÖ’nün MİT’teki örgütlenmesinin günışığına çıkarılması amacıyla yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.A. ile ilgili daha önce yakalanan S.B. adlı bir şüphelinin ifade verdiği ortaya çıktı. Aynı zamanda eski MİT görevlisi olan S.B. ifadesinde, MİT’teki okula başladıktan sonra “Emre” kod adını kullanan Y.A.’nın kendisini aradığını ve Keçiören’de buluştuklarını anlattı. Görüşmede, Emre kod adlı Y.A.’nın kendisine “Hayırlı olsun. Arkadaşların nasıl? Grubundan memnun musun?” diye sorduğunu anlatan S.B. ifadesinde özetle şöyle dedi:

10 GÜNDE BİR ZİYARET

“Bu soruya, ben ‘memnunum’ dedim. Bir kaç gün sonra bu kişiyle yeniden bir evde buluştuk. Görüşmemizde bana ‘beraber çalıştığın arkadaşlarının hangisiyle iyi anlaşıyorsun’ diye sordu. Ben, ‘hepsiyle iyi anlaşıyorum’ dedim. Bana, ‘biriyle aynı evi paylaş’ dedi. Ben o sırada MİT misafirhanesinde kalıyordum. Bu şekilde söylemesinden sonra İ.K. ile birleştim. Bu evde Emre kod adlı Y.A. 10 günde bir bizi ziyaret ediyordu.”

"BİZE BİLGİLER VERİYORDU

“Bu ziyaretlerde Fetullah Gülen’in kitaplarını okuyorduk, kasetlerini dinliyorduk ve izliyorduk. Bana ve İ.K.’ya işyerimizle ilgili sorular soruyordu. Devrelerim hakkında bilgi istiyordu. Kendisi de MİT içindeki üstlerimizi ve devrelerimizi tanıyor ve onlar hakkında bize bilgiler veriyordu. Bize K.F ve G.B’ye fazla yaklaşmayın onlar ‘menfi’ diyordu. Daha sonra Emre kod adlı Y.A. yoğun olduğu için bize başka bir abi ayarladı.”

İDDİALARI REDDETTİ

Şüpheli S.B.’nin verdiği bilgilerin delillendirilmesinden sonra Sayıştay Başdenetçisi Y.A. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet’te, hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Başdenetçi Y.A. dosyadaki deliller çerçevesinde FETÖ üyesi MİT imamı olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Güncelleme: 27.11.2016 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287