Oy Kullanmama'nın Cezası Var Mıdır?

24 Haziran 2018 Seçimleri'nde oy kullanmamanın cezası var mıdır?

banner279
24 Haziran 2018 Pazar 16:26
Oy Kullanmama'nın Cezası Var Mıdır?

Türkiye'de 59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanmak için sandık başına gidiyor. Vatandaşların seçme hakkını kullanmaları zorunludur. YSK oy kullanmayan vatandaşları tesbit ederek seçimlerden sonra ceza kesme yetkisine sahip ve cezanın bedelini ise yine YSK belirleyecek.

Bugün gerçekleştirilen 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Mileltvekili Genel Seçimlerine katılmayan seçmenlere verilecek ceza ise henüz belli değil. 

1 KASIM 2015'DE 22 LİRAYDI

Oy kullanmayan vatandaşlara gelecek bu ceza ile ilgili tebligat elinize ulaştığında PTT ya da Maliye Bakanlığı gişelerinde işlenen ceza ödenelebilir. 1 Kasım 2015 seçimleri ve 16 Nisan referandum seçimleri'nde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen ceza ücreti 22 tl idi.

Kaynak ; Milli Gazete

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287