Trump'ın S-400 paniği

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Rusya’nın S-400 füzelerini Türkiye’ye satabileceğine yönelik çıkan haberleri mercek altına aldığı öğrenildi

banner279
25 Mart 2017 Cumartesi 09:59
Trump'ın S-400 paniği

Bu durumun, ABD ziyareti sırasında Trump yönetimiyle de temas kuran Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’dan oluşan CHP heyetine aktarıldığı öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre Trump yönetimi bu haberleri, “blöf” olarak değerlendiriyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’dan oluşan heyet, geçtiğimiz hafta ABD’de aralarında Trump yönetiminin de bulunduğu çeşitli kesimler temas kurdu. 

‘Müzakere yöntemi’

Milliyet’in aldığı bilgilere göre görüşmelerde 16 Nisan’daki Anayasa değişikliği konusunun da gündeme geldiği belirtilirken Washington yönetimi, bir süredir Rusya ile Türkiye arasında gündemde olan S-400 füzelerine yönelik haberleri mercek altına aldı. Alınan bilgilere göre Washington yönetimi, S-400 füzelerine yönelik gelişen durumu, “blöf” olarak değerlendiriyor. Bu süreçte özellikle PYD konusunda Ankara ve Washington’ın farklı noktalarda duruyor olması nedeniyle bu sürecin bir tür, “müzakere yöntemi” olarak kullanılmış olabileceğine dikkati çeken ABD’li yetkililerin, birkaç yıl önce Türkiye’nin uzun menzilli füzeyi Çin’den alacağına yönelik açıklamalarına rağmen füze alımından vazgeçtiğine işaret ettikleri öğrenildi.
Alınan bilgilere göre görüşmelerde FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi süreci de ele alındı. Bu konuda ABD yönetiminin sürecin hukuki olduğuna yönelik değerlendirme yapmak dışına çıkmadığı öğrenilirken, bu değerlendirmelerin, iadenin kısa ve orta vadede mümkün olmadığı görüşünü güçlendirdiği yorumları yapıldı.

Son Güncelleme: 26.04.2017 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287