Twitter ücretli mi oluyor ?

Reklam gelirleri düşüş gösteren Twitter, ücretli abonelik sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama yıl sonuna kadar denenecek...

banner279
25 Temmuz 2020 Cumartesi 12:09
Twitter ücretli mi oluyor ?

Mikroblog sitesi Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, ücretli bir model üzerinde çalışmaya başladıklarını doğruladı. Dorsey, yıl sonuna kadar birkaç farklı üyelik modelini deneyeceklerini söyledi. 

ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE KOYAR

Yatırımcılarla yapılan toplantının ardından konuşan Dorsey, “Birinin Twitter'a ücret ödemesini istemek çıtayı çok yükseğe koymak demek. Şu an çok erken keşif aşamasındayız” dedi.Abonelik modeli ve reklam işlerinin birbirini tamamlaması gerektiğini belirten Dorsey, “İnsanların ödeme duvarlarını yönetmesine yardımcı olan bir dünya olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

''ABONELİK MODELİ VE REKLAM İŞLERİNİN BİRBİRİNİ TAMAMLAMASI GEREKİR''

Abonelik modeli ve reklam işlerinin birbirini tamamlaması gerektiğini belirten Dorsey, “İnsanların ödeme duvarlarını yönetmesine yardımcı olan bir dünya olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İLAN VERMESİNİN ARDINDAN BAŞLADI

Ücretli sisteme geçişe dair haberler, Twitter’ın, 'Gryphon' adı verilen abonelik projesi kapsamında New York ofisinde çalışacak yazılım mühendisleri aradığına dair ilan vermesinin ardından başladı. Twitter’ın reklam gelirleri salgın döneminde yüzde 23 oranında azalarak 562 milyon dolara geriledi.

2017 YILINDA DA DENENMİŞTİ

Bu, Twitter'ın platforma ücretli abonelik opsiyonunu eklemek için başlattığı ilk çalışma değil. Şirket, 2017 yılında da kullanıcıların ve küçük işletmelerin tweet'lerine erişimi artırmak için abonelik modelini test etmişti. Bu proje kapsamında aylık 99 dolar ücret karşılığında ücretli üyelerin paylaşımlarının söz konusu hesabı takip etmeyen kişiler tarafından da görülmesi imkanı sunulması planlanıyordu.Ancak Twitter konuyla ilgili yaptığı anket sonrası projeyi rafa kaldırma kararı almıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287