Hakkari'den acı haber:7 şehit 25 yaralı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs bölgesindeki kaza sonucu meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı.Hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir." dedi.

banner279
10 Kasım 2018 Cumartesi 17:30
Hakkari'den acı haber:7 şehit 25 yaralı

Bakan Akar, Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen kazanın ardından geldiği Yüksekova'da, geceyi 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda geçirdi.

YANGIN SÖNDÜRME VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Dört yaralının tedavisine Ankara'da devam edileceğini aktaran Akar, şunları söyledi:

"Kaza bölgesinde, Yüksekova ve Şemdinli savcılarının yanı sıra Ankara'dan sabah kaza bölgesine gelen askeri heyet de idari ve teknik incelemelerini yapmak için çalışmalarına başladı. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir."


"TEKRARLANMAMASI İÇİN TEDBİRLERİMİZİ BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRDİK"

Güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunun son derece yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Bu kazaların tekrarlanmaması için tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik." diye konuştu.

AKAR VE KOMUTANLAR TEDAVİSİNE DEVAM EDİLECEK YARALILARI UĞURLADI

Üs bölgesindeki incelemelerine bir süre daha devam eden Bakan Akar daha sonra Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na geçti. Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar, buradan tedavisine Ankara'da devam edilecek yaralıları uğurladı. Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, yaralıları aldıktan sonra Ankara'ya hareket etti.

Bakan Akar ve beraberindekiler, incelemelerinin ardından Hakkari'den ayrıldı.

"7 ASKERİMİZ ŞEHİT, 25 ASKERİMİZ YARALI"

Fransa yolculuğu öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki patlamayla ilgili "7 şehidimiz, 25 yaralımız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287