Nevruz öncesi PKK/KCK’ya operasyon

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde nevruz öncesi eylemlerde bulunacak şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. HABER24

banner279
21 Mart 2017 Salı 11:47
Nevruz öncesi PKK/KCK’ya operasyon

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde nevruz öncesi eylemlerde bulunacak şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve önlenmesine yönelik yapılan çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Türkiye genelinde nevruz öncesi güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taş, molotof gibi maddelerle eylemlerde bulunacak şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Yüksekova TEM Büro Amirliği ekiplerince tespit edilen 7 şahıs ile ilgili olarak 16 Mart 2017 günü yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların yapılan ikamet aramalarında; 1 adet 7.65 milimetre çapında tabanca, 1 adet şarjör, 26 adet fişek ele geçirilmiştir. Şahıslardan 4’ü çıkarılmış oldukları adli makamlarca adli kontrol uygulama tedbirleri kararı ile serbest bırakılmış, 1 şahıs ise alınan ifadesinin ardından Yüksekova TEM Büro Amirliğinden serbest bırakılmıştır. Diğer 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

İl merkezinde de eylemlerde bulunacak kişilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan bir kişinin serbest bırakıldığı, 2 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranan ve hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ç. isimli şahsın ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

Son Güncelleme: 21.03.2017 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287