Meteoroloji'den Kocaeli'ye sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji’nin paylaştığı son verilere göre Marmara’nın batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

banner279
05 Ekim 2020 Pazartesi 13:59
Meteoroloji'den Kocaeli'ye sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji’nin paylaştığı son verilere göre Marmara’nın batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Yurdun bazı bölgeleri için sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de toz fırtınası görülmesi beklendiğini belirtirken, 10 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Marmara ve Ege'ye kum fırtınası uyarısı Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege içinde tahminlerini paylaşan Meteoroloji, söz konusu bölgelerde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklendiğini belirtti.

10 kente sarı kodlu uyarı 'Türkiye İçin Uyarı Durumu' haritası paylaşan Meteoroloji, Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Muğla ve Yalova için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarı nedir? Sarı kodlu uyarı, Meteoroloji tarafından, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadeleriyle tanımlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Soru 2020-10-05 23:56:06

Ne zaman olucak

banner287