Meteoroloji uzmanından sıcaklıklarla ilgili korkutan sözler

Meteoroloji uzmanı Prof. Mikdat Kadıoğlu temmuz ayında yaşanması beklenen hava sıcaklığının mayısta yaşanmasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

banner279
17 Mayıs 2020 Pazar 15:01
Meteoroloji uzmanından sıcaklıklarla ilgili korkutan sözler

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.Meteoroloji, iklim değişimi ve afet ve acil durum uzmanı Prof. Mikdat Kadıoğlu, sıcaklıklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kadıoğu, şunları ifade etti: 

* 'Yaşlıların 16.00'dan önce dışarı çıkmamaları gerekiyor. Sabah gün doğumundan akşam gün batımına kadar ne zaman istiyorlarsa çıksınlar demek daha doğru. Biz şöyle deriz: Gölgeni görmüyorsan gölgeye kaç.

* Hava havai bir şeydir, normali yoktur. Tren gibi yolda gitmez. İklim de değişken bir şeydir. Hava, belli şartlar oluştuğunda belli yerlerde rekorlar kırar.

* Bugünlerde özellikle Libya üzerinden sokulan sıcak hava dili var. Dil şeklinde… Muğla'dan girip, Zonguldak'a kadar gidiyor. Meteorolojinin tahminlerine göre salı gününe kadar devam edecek.

* Sıcak hava dili üç-dört gün sürerse, hava sıcaklığı da mevsim normallerinin 10 derece üstünde olursa, biz buna sıcak hava dalgası deriz, bu bir afettir. 2003 yılının Ağustos ayında Fransa'da 35 bin kişi öldürmüştür.

* Ciddiye almamız gereken bir afet. Sıcak hava dalgaları; apartmanların üst katlarında klimasız dairelerde yaşayanları, obezleri ve küçük yaşta çocukları öldürür.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287