Perşembe gününe battaniyeleri hazırlayın!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde aniden düşeceğini belirten uzmanlar, perşembe ve cuma günü İstanbul'da dolunun etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

banner279
06 Ekim 2020 Salı 14:30
Perşembe gününe battaniyeleri hazırlayın!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artarak, mevsim normali değerlerinin üzerine çıktı. Ancak uzmanlar, sıcaklıkların yükselmesinin ardından önümüzdeki günlerde yurda giriş yapacak soğuk hava sisteminin dolu, fırtına ve hortuma neden olabileceğini vurguladı. İstanbul'da özellikle Çamlıca ve çevresindeki ilçelerde dolu yağışı, Perşembe ve Cuma günü daha etkili olabilir.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Perşembe günü bir soğuk hava sisteminin yurda giriş yapacağını özellikle Marmara ve Ege'de kuvvetli yağışlarla birlikte dolu riskinin arttığınıbildirdi. Dolu oluşma olasılığı çok yüksek görünüyor.  Perşembe günü öğlen ve öğleden sonraki saatlerde Trakya'dan giriş yapacak olan soğuk havanın Marmara'nın batısı ve Ege'nin Kuzey kesimlerine kadar bu yağışlı sistemin etkisi altında kalacağı ve  İstanbul'u etkisi altına alarak  Marmara'da Perşembe ile Cuma günleri kalacağı  Çamlıca'nın çevresindeki ilçeler, Üsküdar'ın belli bölümlerinin yoğun dolu alma olasılığı daha fazla olabileceği şeklinde bildirildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287