Golden Çetesi Emin Ellerde

Bodrum'da eski bir gemi kaptanı olan Şenol Özbakan'ın ölümünden sonra paylaşılamayıp Belediye Hayvan Barınağı'na teslim edilen ve barınakta bakılmaya başlanan 'Golden Çetesi' adıyla bilinen 'golden retriever' cinsi 12 köpek, İstanbul'da bir hayvansever tarafından sahiplenildi.

banner279
06 Mart 2017 Pazartesi 16:57
Golden Çetesi Emin Ellerde

Bodrum’da sokağa atılan ‘golden retriever’ cinsi köpekleri alan ve kurduğu ‘Golden Çetesi’ grubu sosyal medyada binlerce kişi tarafından takip edilen Şenol Özbakan’ın geçen 12 Ocak’ta hayatını kaybetmesinin ardından 12 köpeğin kimde kalacağı tartışmalara neden olmuştu. Özbakan’ın kızı Yağmur Özbakan’la yaşadıkları problem nedeniyle 21 Ocak’ta 12 köpek, bakımlarını yapan, Güvercinlik Mahallesi’nde oturan Yıldız Schwarz’ Golden Çetesi'ni Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim etmişti.

Golden retriever cinsi 12 köpek, dün Muğla Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Vahit Çevik ile birlikte İstanbul’dan gelen evli ve bir çocuk annesi 40 yaşındaki Işkın Moğol Alçı’ya teslim edildi. İstanbullu Alçı’nın köpekleri alarak karayolu ile İstanbul Kurtköy’deki villasına götürdüğünü anlatan avukat Vahit Çevik, “Detaylı araştırma yaptıktan sora Golden Çetesi’nin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabileceğine inandığımız için ve uzun yıllardır gerek kendi hayvanlarına gerekse sokak hayvanlarına yardımcı olduğunu bildiğimiz Işkın hanıma teslim ettik. Bu arada sosyal medyada çok anlamsız ve haksız eleştirelere de hukuk çerçevesinde yanıt vereceğiz. Ayrıca köpekleri vermekle işimiz bitmiyor takipçisi de olacağız. Hayvanseverlerin bu konuda hiç kuşkusu olmasın” dedi.

Işkın Moğol Alçı ise köpeklerin yaşadığı villadaki yeni fotoğrafları kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı ve bir açıklamayada yer verdi

İŞTE O AÇIKLAMA

Golden çetesini resmi olarak sahiplendim ve İstanbul a geldiler. Barınağa girdikleri güne kadar onları hiç takip etmedim Bodrum da yaşayan Şenol kaptan ve çetesi olarak bildiğim bir konuydu sadece. Bir gün mutfakta otururken ve benim kendi çocuklarım ayağımın dibinde uyurken çeteden birinin barinaga gönderilirken aracın içinde tel bir kafesten bakışının yayınlandığı haberi gördüm. O bakış bence çok şey anlatıyordu. Bir an kendimi düşündüm.. 

Ben ölsem ve tüylerine zarar gelmesinden korktuğum çocuklarımın barınağa gitme düşüncesi beni mahvetti ve herhalde mezarımda bin kere daha ölürdüm o zaman. O gün Şenol kaptan in kizi yağmur u aradım ve o çocukları sahiplenmek istediğimi söyledim. Beni de araştırdılar ve sonunda ikna olup tüm yasal çerçeve içinde sahiplenmeyi yaptık. Bundan sonra golden Cetesi istanbul da ve benim sorumluluğumda hep birlikte yaşayacaklar..dünden beri yazılan haberleri şaşkınlık içinde okudum. 

Tabi ki hiçbirine cevap vermeyeceğim. Tek söyleyeceğim bu çocuklar istanbul dışına gitmeyecekler ve ben sahiplenirken söylendiği gibi acayip paralar değil kuruş ödemedim..bu çocuklar bundan sonra yasal olarak adıma kayıtlı olup tamamen benim himayemde bir arada yaşamaya devam edecekler..ben çok mutluyum..o çocuklara içim yanmıştı ya onlar benim çocuklarım olsaydı diye..geri kalan yazıları tamamen görmezden geliyorum ve daha fazla bu çocukları reklam yaptirmayacagim.

Bir lafa bakarım laf mı diye bir söyleyene bakarım adam mı diye..bu arada mış ve muşlarla yapılan konuşmalara inanan arkadaşlar lütfen sorgulama yetinizi kullanın.. Işkın Moğol Alçı
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287