Gözleri görmeyen tilki ameliyat edildi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi yakınlarında vatandaşlar tarafından bulunan tilki Kars’ta göz ameliyatı edildi.Tuzluca ilçesinin Aliköse köyü yakınlarında köylüler tarafından bulunan tilki, ekiplerce koruma altına alındıktan sonra göz ameliyatı...

banner279
26 Aralık 2016 Pazartesi 16:44
Gözleri görmeyen tilki ameliyat edildi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi yakınlarında vatandaşlar tarafından bulunan tilki Kars’ta göz ameliyatı edildi.
Tuzluca ilçesinin Aliköse köyü yakınlarında köylüler tarafından bulunan tilki, ekiplerce koruma altına alındıktan sonra göz ameliyatı için Kars Kafkas Üniversitesine gönderilmişti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, “Vatandaşlar tarafından Aliköse köyü yakınlarında bulunan ve müdürlüğümüze haber verilmesi üzerine bulunduğu yerden alınan tilki, Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon ve Uygulama Merkezine gönderildi. Burada yapılan tedavide iki gözünde de sorun olan tilkinin sağ gözündeki iltihabın tamamen kalkması ve görme yeteneğini kazanmış olduğu, sol gözündeki tedavisinin sürdüğü ancak olumlu bir yanıt alınamayacağı kanısına varılmıştır. Bu şekilde tedavisi tamamlanan tilki, birkaç gün sonra müdürlüğümüze getirilerek bulunduğu yerde tekrar doğaya bırakılacaktır” dedi.
 

Son Güncelleme: 26.12.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287