Alman Çift Bisikletle Dünya Turuna Çıktı

Almanya’da 8 ay evvel bisiklet ile yola çıkan mühendis çift, 3 senede 30 ülkeyi geçerek dünyayı turlamış olacak.

banner279
18 Eylül 2017 Pazartesi 12:03
Alman Çift Bisikletle Dünya Turuna Çıktı

Almanya’da 8 ay evvel bisiklet ile yola çıkan mühendis çift, 3 senede 30 ülkeyi geçerek dünyayı turlamış olacak.

Türkiye’de 1 aydan çok gezen Çevre Mühendisi Maike Rosenstock (53) ile elektrik mühendisi eşi Rudi Rosenstock (60) Anadolu’dan güzel ve renkli hatıralarla ayrıldıklarını söylediler. 

Almanya’dan Türkiye’ye gelene kadar 8 ülkeyi 10 ayda geçtiklerini söyleyen Rudi Rosenstock, bisikletle dünya turu Türkiye’den çıkışa kadar olan kısmında kat etmiş oldukları, 10 bin kilometrelik güzergahta 

hiçbir olumsuzluk bir durum yaşanmadığını söyledi. 

Zinde kalmak ve farklı kültürleri tanımak için böyle bir fikir geliştirdiklerini söyleyen Rosenstock, Artvin’den Gürcistan’a giderken İran, Bangladeş, Çin, Avusturalya gibi farklı ülkeleri ve kıtaları dolaşacaklarını söyledi.

Bazı bölgelerde feribot kullanarak kıtaları geçeceklerini söyleyen Rosenstock çifti, 3 senede turlarını tamamlamayı hedefliyor.

Birbirlerini motive ederek yola çıktı Alman çift, gitmiş oldukları şehirlerde bazen çadırda, bazen otelde konaklıyorlar. 

Bol bol fotoğrafta çeken çift, gündüzleri pedal basmayı tercih yapıyorlar.

(İrfan Altıkardeş / İHA)

Son Güncelleme: 18.09.2017 14:08
Anahtar Kelimeler:
Dünya DuruAlman çift
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280