Şehir Hastanesinin Çalışma Programı kapsamına 3 bin 500 kişi müracaat etti

Isparta’da 755 yataklı Şehir Hastanesinin ve İş-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alacağı toplam 723 kadro için 3 bin 500 kişi müracaat etti. İş-Kur önünde mülakata katılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.Isparta’da...

banner279
14 Kasım 2016 Pazartesi 15:03
Şehir Hastanesinin Çalışma Programı kapsamına  3 bin 500 kişi müracaat etti
Isparta’da 755 yataklı Şehir Hastanesinin ve İş-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alacağı toplam 723 kadro için 3 bin 500 kişi müracaat etti. İş-Kur önünde mülakata katılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
Isparta’da ocak ayında hizmete girecek olan Isparta Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı 755 yataklı Şehir Hastanesi’nde görevlendirilmek üzere, yüklenici firma mülakatla 600 personel alınacağı duyuruldu. İş-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 43, Süleyman Demirel Üniversitesinin de Park ve Bahçelerde çalışacak 80 kişi için duyuruya çıkmasıyla yaklaşık 3 bin 500 başvurduğu işler için mülakata gelenler onlarca metre uzunlukta kuyruk oluşturdu.
Hastanenin temizlik, hasta refakatçisi, güvenlik, resepsiyon gibi birimlerinde çalışmak isteyen adaylar sabahın erken saatlerinde mülakat için İş-Kur önünde kuyruğa girdi. Sırası gelenler gruplar halinde mülakata alınırken, bina içinde de aynı yoğunluk görüldü. Adaylardan form doldurmaları istendi ve iş tecrübesi, yaş gibi sorulardan oluşan kısa süreli mülakat yapıldı.
İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, Şehir Hastanesi’ne 600, TYÇP kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere 43, SDÜ’nün park bahçelerde görevlendirmek üzere 80 kişi için duyuruya çıkıldığını belirterek, “Bu kadar uzun kuyruğun oluşmasında hastanenin kamusal yönünün olması ağır basıyor. Aslında başvuranların birçoğu işi olan kimseler. Ancak hastanenin kamusal yönü olduğu için daha iyi şartlarda çalışmak isteyenler bu birimlere başvuru yaptı. O bakımdan bu yoğunluğun olması normal” dedi.
 

Son Güncelleme: 14.11.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287