Her Ramazan ayına girmeden gerek yazarak, gerekse canlı yayında sürekli paylaşarak belirttiğim bir konuya yer vermek istiyorum. Elbette Ramazan ayına sayılı günler kaldığından yazma ihtiyacı duyduğum hepimiz için önemli olsa da uygulamada zayıf kaldığımız bir konu İSRAF konusudur.

Özellikle önümüzdeki Ramazan ayı diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Neden farklı olacak malum önümüzde seçim dönemi olduğundan genelde gösterişi seven bir toplum olduğumuzdan özellikle Milletvekili Aday adayları lütfen bu ramazanı gösteriş uğruna şova çevirmeyin!  Hayır, yapma niyetiyle kapı kapı dolaşıp erzak yardımı yapacak olanlar sizlerde resim çekip ihtiyaç sahibi olanları rencide etmeyin!

İftar yemeklerinde davetlerin, ikramların yoğun olacağı bir ay olsa da insan olarak iftarda yiyeceğimiz bir tas çorba değimlidir?  Davet sofraları ağzına kadar tıka basa dolu olsa da insan olarak yiyeceğimiz bellidir. Mübarek Ramazan ayını sadece göz boyamak için israf ayına çevirmeyelim. Mübarek ayı gönülden doya doya kardeşçe birlik beraberlik içinde yaşayalım. Olmayanları gözleyelim, yardımları sadece cümle alem duysun diye değil, Allah için gönülden edelim.

Oysaki islâm dini lüksü, israfı, gösterişi yasaklar. Yüce Allah bu konuda inananları Kur'an-I Kerim'de sık sık uyarır. Hepimizin bildiği gibi Yüce Allah; Furkân Sûresi’nin 67. Ayetinde; “Onlar harcadıklarında; ne israf, ne de cimrilik ederler. Onların harcamaları; israf ile cimriliğin arasındadır ve dengelidir.”A’râf Sûresi’nin 31. ayetinde de; “Ey Âdemoğulları! Her ortamda güzel ve temiz giyinin. Allah’ın size helal kıldığı nimetleri yiyin, için, fakat asla israf etmeyin. Çünkü o, israf edenleri sevmez.”Diye inananları uyarıyor.

Çoban Mustafa Paşa Camiin den Kötü Kokular Geliyor!

Gebze'nin tarihi değerlerini ön plana çıkaran Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi bayanların ibadet ettiği Mescid ile bayanlar tuvaleti yakın olduğundan dolayı namaz kılan vatandaşlar tuvaletlerin mescide yakınlığından kaynaklı pis kokuların meydana geldiğini, sineklerin havaların ısınmasıyla arttığını belirtiyorlar. Kendilerine ibadet yapmaları için camii içinde tuvalet ve ibadethanenin ayrı yerlerde olmak şartıyla uygun bir yer verilmesini istiyorlar.

Konuyla ilgili olarak Gebze Müftüsü Orhan Örnek meydana gelen bu sıkıntının biran evvel çözülmesi, camii içinde bayanların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda namaz kılacakları sağlıklı bir ibadethane, daha temiz bir tuvalet sağlanması için gerekli düzenlemeyi yapacağını ümit ediyoruz.

Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi özellikle bayanlar tuvaletinin ve ibadethanesinin Ramazan ayında daha da yoğun olacağı düşünülerek kısa sürede çözüme kavuşmasını hep birlikte bekliyor olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.