Başdanışman Saral’dan, Başkan Öztekin'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı, önceki dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i ziyaret etti.

banner279
18 Ocak 2021 Pazartesi 11:08
Başdanışman Saral’dan, Başkan Öztekin'e ziyaret

Tarihi Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi'nde gerçekleşen buluşmada kentsel dönüşüm ve gelecek dönem projeleri ile pandemi konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi de olan Saral, Kağıthane'de son dönemde hayata geçirilen projeleri memnuniyetle karşıladı.

Başkan Öztekin buluşmada; göreve başlamadan önce vatandaşa 53 projenin sözünü verdiklerini hatırlatarak, bunların birçoğunu kısa zamanda hayata geçirdiklerini söyledi. Kağıthane'de kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan öztekin; ''Göreve başladığımız tarihten itibaren ilçemizdeki depreme dayanıksız riskli yapıların tespitini yaptık. Bu kapsamda 299 bina ve 5 okulun riskli olduğunu tespit ederek, bunların tamamına yakınının kontrollü yıkımlarını gerçekleştirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ iş birliği ile Yahya Kemal Mahallemizde 688 konut ve 58 işyerinden oluşan Türkiye’ye örnek gösterilebilecek yeni bir kentsel dönüşüm projesinin temelini attık. Riskli bir diğer yapı 6 blok 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi’nin kontrollü yıkımını gerçekleştirdik. Komşularımıza 36 aya varan kira yardımı ve kiracılara taşınma yardımlarında bulunduk. Bu süreçte birçok vatandaşımızın mülkiyet sorunlarının çözümünde öncü olduk.'' diye konuştu.

Başkan Öztekin yeni yılda da öncelikli gündem maddelerinin beklenen İstanbul depremi ve buna bağlı alınacak tedbirler olduğunu söyledi.

Kağıthane'yi İstanbul'un tarihi ve bir o kadar modern ilçesi olarak tanımlayan Oktay Saral, burada yaşanan değişim ve dönüşümün Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Misafirperverliğinden ötürü Başkan Öztekin'e teşekkür eden Oktay Saral, başkan ve ekibine projelerinde başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287