İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmurun etkili olduğunu bildiriyor.

banner279
23 Aralık 2017 Cumartesi 13:52
İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmurun etkili olduğunu bildiriyor. İDO ve BUDO, Marmara Denizi'ndeki birçok seferi iptal etti.
Türkiye'de günlerdir beklenen kar yağışı, geniş bir alanda başladı. İstanbul'da dün gündüz ve akşam etkili olan sağanak, gece saatlerinde Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerinin yüksek kesimlerinde yerini kar ve karla karışık yağmura bıraktı.Kar yağışının özellikle hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Kartal Yakacık ve Aydos Ormanı civarında etkisini sürdürdüğünü bildiriyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bu sabah birçok seferi iptal etti. Yapılmayacak seferler şunlar: 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07:50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 09:30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı.

BUDO ise 08.00, 09.00 ve 11.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30, 10.45 ve 12.30 saatlerindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca saat 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00 Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

Çanakkale'de yollar kapanmak üzere.Marmara Bölgesi'ndeki bir başka kent Çanakkale'de yoğun kar yağışı var.

Gelibolu-Keşan karayolunun Korudağı ile Çanakkale-İzmir karayolunun Erenköy ve Yenimahalle mevkilerinde ulaşım yer yer güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için yoğun çaba sarfediyor.Kuzey Ege'de fırtınanın hızı zaman zaman 80 kilometreyi buluyor. Fırtına nedeniyle saat 07.00 Gökçeada-Kabatepe ve 09.00 Kabatepe-Gökçeada ile 07.15 Bozcaada-Geyikli ve 08.00 Geyikli-Bozcaada seferleri iptal edildi.Ilgaz Dağı'nda sis ve kar etkili oluyor.Meteoroloji yetkilileri dün 50'den fazla ilde kar yağışı beklendiğini açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287