Kekik sandığı bonzaiyi ete dökdü: 10 kişi zehirlendi

İstanbul Üsküdar’da misafirlerine mangal yapan bir adam, bahçede bulduğu poşetin içerisindeki bonzaiyi kekik sanıp mangalda kullanınca, etten yiyen 10 kişi zehirlendi. İnanması güç olayda 1 kişi hayatını kaybetti. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 13:43
Kekik sandığı bonzaiyi ete dökdü: 10 kişi zehirlendi

İstanbul Üsküdar’da misafirlerine mangal yapan bir adam, bahçede bulduğu poşetin içerisindeki bonzaiyi kekik sanıp mangalda kullanınca, etten yiyen 10 kişi zehirlendi. İnanması güç olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Sarıkanarya Sokak yaşanan olay bundan bir ay önce meydana geldi. Ev kadını Aysel Karahan, Ankara’dan gelen yakınları ile birlikte yemek yemek için evin bahçesinde mangal yaktı. Aysel Karahan bu sırada daha önceden bahçede poşet içerisinde bulduğu ve kekik sandığı bonzaiyi etin üzerine serperek terbiyeledi. Pişen etten ise Aysel Karahan’ın gelini Yeliz D. Dışında herkes yedi. Mangalda pişen etten yiyen Aysel Karahan, Cuma Karahan, Sare S. Erhan D. Hatice A. Serdar A. Nevzat A. Aysel A. Gürhan D. ve enişte Bayram Aktan zehirlenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi gören 9 kişi kısa sürede çıkarken, enişte Bayram Aktan yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Yaşanan olayı anlatan Aysel Karahan’ın eşi Cuma Karahan, “Komşular kurutmuşlar güzelce bir kekik dedi, para ile niye alalım dedi. Onu almış eve götürmüş, ben attı sandım. Evde bulunan kekiğin içerisine katmış. Pazar günü de mangal tavuğu hazırlanırken, onun içerisine koyuyor. Mangal yapıp yedikten sonra hepimiz zehirlendik. 10 kişiydik” dedi.

Cuma Karahan, ”İlk yaşlı bir kaynanam var o etkilendi. Önce ’ben uyuyacağım’ dedi. Benim baldızım var, rahmetlinin eşi, o da rahatsızlandı. Annesine üzüldü ondan oldu dedik. Dışarıya çıkardık, konuşturuyorduk Erhan Dağlı var, ’bana da bir şey oldu’ dedi. Derken ben de kötüleştim. Ben kötüleşince hemen oğlumu aradım, durumu anlattım. Oğlum hemen ambulansı arıyor ve ambulanslar geldikten sonra hastaneye gittik. Olay sonucunda bacanağım vefat etti. Doktorların verdiği raporda bacanağım kalp krizinden öldüğü belirtildi. Uyuşturucudan sonra ayılıyor. Birkaç gün geçtikten sonra kalp krizi geçiriyor” diyerek, o gün yaşadıklarını anlattı.

Cuma Karahan, zehirlendikleri kekiğin polis tarafından incelendiğini ve hastanede yapılan incelemede ise kekiğin içerisinden bonzainin tespit edildiğini söyledi. Bu olaydan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Cuma Karahan, şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

Aysel Karahan’ın komşuları da yaşanan olaydan dolayı yaşadıkları üzüntüyü ifade ederek, zehirlenme olayının o gün yenilen mangaldan kaynaklandığını ifade ettiler.

(Mustafa Esen/İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287