Türkiye’nin ilk ’havaray’ı böyle olacak

Türkiye’de ilk kez İstanbul’a yapılacak olan ’havaray’ın ihalesi tamamlandı.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 16:53

Türkiye’de ilk kez İstanbul’a yapılacak olan ’havaray’ın ihalesi tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın "Her yere Metro Her yerde Metro" projeleri kapsamında Türkiye’nin ilk havarayı İstanbul’da başlıyor. Küçükçekmece Sefaköy -Başakşehir arasında yapılacak olan havaray ihalesi tamamlanarak, sözleşme aşamasına gelindi. İnşaatın Nisan ayı içinde başlaması planlanıyor. Havarayın 2019 yılının ilk aylarında hizmete alınması planlanıyor.

YOLCULUK SÜRESİ 27 DAKİKA OLACAK

Güzergah : Küçükçekmece Sefaköy-Başakşehir güzergahında olacak Havaray, 15 kilometre uzunluğunda olacak. Yolculuk süresinin 27 dakika olacağı Havaray’da yolcu kapasitesi 15 bin (tek yön/saat) olacak.

İstasyonlar: Sefaköy, Armoni Park, Borusan, Sanayi, Gümrük Yolu, Halkalı Merkez, Toki-1, Toki-2, Arena Park(Atakent), Masko, Ziya Gökalp, Atatürk Oto Sanayi 1, Atatürk Oto Sanayi 2, Başakkonutları, Onurkent, Oyakkent istasyonundan geçerek Fatih Terim Stadyumu istasyonunda son bulacak. 30 dizi/set Havaray aracı ile hizmet verilecek.

Güzergâh üzerinde; Kirazlı - Halkalı metro hattı ile Halkalı Merkez İstasyonu’nda, Yenikapı - İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü metro hattı ile Sefaköy İstasyonu’nda, Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt metro hattı ile Arena Park İstasyonu’nda, Otogar - Bağcılar - Başakşehir metro hattı ile Başakşehir Konutları Metro İstasyonu’ndan, diğer raylı sistem hatları ile entegrasyon sağlanacak.

HABER 24

Son Güncelleme: 29.03.2017 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287