Vali Yerlikaya: “Aziz Milletimize Yapılan İhaneti Unutmayacağız”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “15 Temmuz İstiklal Sergisi”nin açılışına katıldı.

banner279
14 Temmuz 2020 Salı 10:09
Vali Yerlikaya: “Aziz Milletimize Yapılan İhaneti Unutmayacağız”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “15 Temmuz İstiklal Sergisi”nin açılışına katıldı. Vali Yerlikaya, sergi açılışında yaptığı konuşmasında “Aziz milletimize yapılan ihaneti unutmadık, hiçbir zaman da unutmayacağız. Allah bize bir daha böyle bir ihanet gecesi yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Galata Köprüsü’nde Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 15 Temmuz İstiklal Sergisi’nin açılışına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin aziz hatıralarına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende katılımcılara hitaben İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız birer konuşma gerçekleştirdi.

Vali Yerlikaya, konuşmasında bu anlamlı sergiyi tertip eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı tebrik ederek sözlerine başladı. 15 Temmuz’un bir zaferin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Vali Yerlikaya, “Aziz milletimize yapılan ihaneti unutmadık, hiçbir zaman da unutmayacağız. O gece milletimizin kendi iradesine sahip çıkmasını unutmadık. Kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin, ‘Ben milletimin emrinde; hak, hukuk, kanun, nizamdan yana, devletimden, vatanımdan, bayrağımdan yanayım.’ diyen kardeşlerimizle el birliği yaparak ortaya koydukları o destansı zaferi hiçbir zaman unutmadık, kıyamete kadar da hiç unutulmayacak.” ifadelerine yer verdi.

Allah Bize Bir Daha Böyle Bir İhanet Gecesi Yaşatmasın

Beyoğlu Belediyesi’nin, 15 Temmuz 2016 gecesi çekilen fotoğrafları Galata Köprüsü’nün her iki yönüne yerleştirerek oluşturduğu serginin bir mesaj verdiğini belirten Vali Yerlikaya, “Milletin imanı, milletin beraberlik ve dayanışması ve Allah’ın da (c.c.) yardımıyla ihanet gecesine çevrilen o karanlık gecede sabah güneşi bizim üzerimize bir başka doğdu. ‘Bir daha bu milletin içerisinden aklı tutulan, aklını din veya herhangi bir şey adına bu ülke içinde veya bu ülke dışında birilerine peşkeş çekip, bu milleti hizaya getirmeye hiç kimse cüret edemesin’ sözünün gerçekleştiği bir şafakla doğdu. Allah bize bir daha böyle bir ihanet gecesi yaşatmasın, neslimizi böyle imtihan etmesin.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Vali Yerlikaya ve beraberindekiler sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287