Çeşme’de 85 sığınmacı yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri yaptıkları iki ayrı operasyonda, İzmir’in Çeşme ilçesinden Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 85 sığınmacıyı yakaladı.Alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine sabah saat 05.30...

banner279
14 Ekim 2016 Cuma 12:36
Çeşme’de 85 sığınmacı yakalandı
Sahil Güvenlik ekipleri yaptıkları iki ayrı operasyonda, İzmir’in Çeşme ilçesinden Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 85 sığınmacıyı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine sabah saat 05.30 sıralarında bir yatı durduran Sahil Güvenlik ekipleri, yatta 37 sığınmacı olduğunu belirledi. Lüks yatın içindeki sığınmacıları Sahil Güvenlik botuna alan ekipler, lüks yata da el koyarak Alaçatı Marina’ya bağladı. Sığınmacılar, Alaçatı’daki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bölgeye alınarak kimlik tespit çalışmalarına başlandı.

Öte yandan, sabah 06.00 sıralarında da Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirleyen Sahil Güvenlik ekipleri, şişme botu durdurarak müdahale etti. Şişme botla Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan sığınmacılar, Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme iskelesine getirildi. Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen 48 sığınmacının içinde hiç çocuk ve kadın olmaması dikkat çekti. Çeşme iskelesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen sığınmacılara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından içinde bisküvi ve meyve suyu bulunan yardım paketleri ve su dağıtılarak ihtiyaçları giderildi. Sığınmacıların yorgun oldukları gözlenirken, bazı sığınmacılar iskelede uyuyakaldı.
Sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilecekleri öğrenildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 14.10.2016 12:46
Anahtar Kelimeler:
IzmirçeşmeIzmir çeşme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287