İzmir'de deniz taştı

İzmir'in en prestjli yerlerinden Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yağmur ve fırtına nedeniyle denizin yükselmesi sonucu sular cadde ve sokakları göle çevirdi.

banner279
18 Ocak 2018 Perşembe 13:10
İzmir'de deniz taştı

İzmir'in en prestjli yerlerinden Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yağmur ve fırtına nedeniyle denizin yükselmesi sonucu sular cadde ve sokakları göle çevirdi, ev ve işyerlerini bastı.
İzmir'de etkili olan lodos nedeniyle deniz kabardı, sular yükseldi, dalgaların boyu 4 metreye kadar çıkarken, rüzgarın hızı saatte 103.3 kilometreye ulaştı. Etkisi sahil kesiminde daha yoğun hissedilen lodos nedeniyle 11 ağaç devrildi. Yükselen deniz suyu, bazı bölgeleri su altında bıraktı.
İzmir'de bu sabah 04.40'dan itibaren etkisini artıran lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle denizde oluşan dalgaların yüksekliği 4 metreyi buldu, kentte çok sayıda ağaç da devrildi. İzmir Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dalga yüksekliği Güzelyalı’da 4 metreye kadar ulaştı, rüzgarın hızı ise sabah saatlerinde 103.3 kilometre tespit edildi. Rüzgarın şiddeti, Konak ve Alsancak bölgesinde de 71.6 kilometreyi buldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, lodosun yerini karayele bıraktığını, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildird
Belediye ekipleri seferber oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geceyi teyakkuzda geçirdi. Lodos sonrası yapılan ilk tespitlere göre, Balçova, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Buca, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Bayraklı ve Karataş’ta toplam 11 adet ağaç devrildi. Narlıdere ve Balçova’da devrilen ağaçların altında kalan iki araç kurtarıldı. Deniz suyunun aşırı yükselmesi nedeniyle Mavişehir Balıkçı Barınağı ile Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde taşmalar yaşandı. Fırtına ve dalgalar nedeniyle, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın deniz tarafındaki yürüyüş şeridi ve ahşap iskelelerde hasar oluştu. 1. Kordon'da da dalgaların kuvvetiyle parke taşları söküldü. Gece boyunca İZSU ekipleri de seferber oldu. Lodos ve deniz suyu yükselmesi nedeniyle, Karşıyaka bölgesinde yaşanan su taşkınına müdahale edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
IzmirYağmurDeniz Taşması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287