Tescil listesine girdi

Ceviz konusunda yapılan çalışmalarla adından söz ettiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yeni bir başarıya daha imza attı. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 15:03
Tescil listesine girdi

Ceviz konusunda yapılan çalışmalarla adından söz ettiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yeni bir başarıya daha imza attı.

KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez tarafından 20 yıldır yapılan ıslah çalışmaları sonucunda ortaya çıkan yeni ceviz çeşidi, 2 Mart 2017 tarihinde tescil (patent) edildi.“Bayrak” adı verilen yeni ceviz çeşidi, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Milli çeşit” listesine kaydedildi.

Bu ceviz çeşidi tesciliyle KSÜ, cevizde ilk tescil yapan üniversite olmanın yanında Türkiye’de ilk ve tek melezleme ıslahı ile tescil alan ve üniversiteler arasında en fazla çeşit sahibi olan kurum unvanlarına da sahip oldu.

(Çağrı Solak - Muhammet Özer/İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287