Kocaeli’nin şirin bir İlçesi olan binlerce yıllık tarihi geçmişiyle, İstanbul’a uzaklığı 38 km olan Darıca İlçesi her geçen gün gelişiyor. Tarihi kalesi, modern tatil merkezi Bayramoğlu, uluslararası hayvanat bahçesi ve botanik parkı, tarihi evleri ve çınar ağaçları, parkları, sosyal tesisleri ve deniz feneri olan her yere yakın oluşundan, Darıca Belediyesi tarafından yaz aylarında düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerine ev sahipliği yaptığından ziyaretçi akınına uğrayan bir İlçedir.

Türkiye’de Darıca İlçesini bilmeyen yoktur. Ziyaretçisi her geçen gün artış gösteren, Darıca asayiş bakımından da çok önemli bir konumunda olmasıyla birlikte fiziki koşulları uygun olmayan mahalle arasına sıkışmış bir binada, Darıca polisimiz hizmet vermeye devam ediyor.

Darıca 2008 yılında ilçe statüsüne geçmesiyle birlikte yeni bir Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması kararının ardından, Emniyet Teşkilatı’na ait Bayramoğlu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan arsa inşaat ihalesine çıkarılmış bodrum kat betonu döküldükten sonra yüklenici firma sahibinin iflas etmesi sonucu çivi dahi çakılamadan olduğu gibi bırakılmıştır.

İnşaat için, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2018 Mart ayında Kalkınma Bakanlığına tekrar ihale onay talebi için münacatta bulunulmuş ancak şuana kadar ses soluk çıkmadığı gibi inşaat başlamadan zemin betonu dökülmüş atıl vaziyette resmi işlemlerin sona ererek tekrar ihaleye çıkartılması beklenmektedir.

Şimdi kamuoyunda yeni emniyet binasının yapımının ne zaman başlayacağı merak ediyor. Resmi işlemlerin sona ermesi sürecinde başta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve saygı değer siyasilerin konuyla alakalı olarak verecekleri desteklerinden hiç şüphemiz yoktur. Ancak üzerinden şimdilik 1 yıl geçti daha uzun yıllar geçmeden, gündem değişmeden bir an önce çözüme kavuşması dileği ile esen kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.