Aksoy'dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

banner279
23 Temmuz 2018 Pazartesi 12:36
Aksoy'dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı!

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Bu anlamda 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması, Türk Basınının bu günlere gelmesinde çok önemli bir başlangıçtır.Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kurumsal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Bu nedenle, basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insanhaklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğününgerçekleşmesi ile mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün kaldırılışının 110. yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini rahmetle anıyor, gece gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

HÜSEYİN AKSOY

KOCAELİ VALİSİ

Son Güncelleme: 23.07.2018 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287