Arazi ve orman yangınına dikkat!

Yaz mevsiminin ortasına geldiğimiz şu günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri, kuru ve sıcak ortamla birlikte ortaya çıkabilecek orman yangınlarına karşı  bir kez daha uyarıda bulundular.

banner279
11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:09
Arazi ve orman yangınına dikkat!

 Mangal, sigara ve rastgele atılan şişeler orman yangınlarına davetiye çıkardığını belirten yetkililer, sıcak havayla kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiğini belirterek, vatandaşlardan da bu duruma karşı çok dikkatli olmalarını istediler.

SİGARA İZMARİTİ YANGIN SEBEBİ

Yetkililer; “Ormanları yangınlara karşı korumak için piknik ateşini kontrollü yakmak, ateşi tam olarak su dökerek söndürmek gerekiyor. Araçlarda seyir halinde iken pencereden atılan sigara izmariti orman yangınlarının bir başka sebebini oluşturuyor. Yine piknik sonrası ormanda bırakılan ya da kırılıp atılan cam şişeler güneş ışığıyla birlikte mercek etkisi yaparak yangına sebep oluyor. Yasalarca yasaklanmış olan anız yakmak da yanlış davranış örnekleri arasında yer alıyor.

OLASI ORMAN YANGINI DURUMUNDA

Allah korusun; Yangın tarla ve bahçelerdeki ürünleri ev, fabrika ve atölyeleri de yakarak maddi zararlara yol açabileceği gibi insan canını da tehdit ediyor. Bu nedenle yangın oluşturacak davranışlardan özenle kaçınmak gerekiyor. Orman yangını ile karşılaşıldığında mutlaka 112 Acil Yardım ve 177 Orman Yangın İhbar telefonlarından ihbar verilmesi hayati önem taşıyor.” Dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287