Bakan Selçuk Dilovası’na övgü yağdırdı

Uğur GENCER/ Kocaeli’ye bir dizi ziyaretler için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki eğitimde Türkiye’ye örnek model oluşturan Dilovası GEBKİM MTAL’i de sessiz sedasız ziyaret ederek okul hakkında detaylı bilgi aldı.

banner279
02 Kasım 2020 Pazartesi 10:53
Bakan Selçuk Dilovası’na övgü yağdırdı

Kocaeli’ye bir dizi ziyaretler için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki eğitimde Türkiye’ye örnek model oluşturan Dilovası GEBKİM MTAL’i de sessiz sedasız ziyaret ederek okul hakkında detaylı bilgi aldı.

Bakan Selçuk, “Mesleki eğitimde Türkiye’ye örnek olacak!” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kocaeli’ndeki temasları kapsamında daha ikinci yılında Kocaeli’nin en çok tercih edilen liseleri arasına adını yazdıran GEBKİM MTAL’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ziyareti GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaklaşık bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde kurulan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi ile başlarken, Bakan Selçuk’a sadece Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay eşlik etti.

GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürü Hakan Çelik ve öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Selçuk’a GEBKİM MTAL öğrencileri TEMA Vakfı’na Bakan adına yapılan ağaç bağışı sertifikasını sundu.

Bakan Selçuk, “Burada bir başarı hikayesi yazılmış”

GEBKİM Vakfı Üyeleri ve sektörel STK’ların işbirliği ile hayata geçirilen Uygulama ve Pilot Üretim Tesisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Selçuk, pilot tesisin ardından okulun kimya ve endüstriyel otomasyon laboratuvarlarını gezerek burada ders yapan öğrencilerle sohbet ederek resim çektirdi.

Ana okul binasına geçerek öğrencilere sunulan imkanları yerinde gören Bakan Selçuk, öğrencilerin internet ve bilgisayar erişimini kolaylaştırmak amacıyla okulda kurulan EBA Destek Noktasını da yakından inceleyerek GEBKİM Vakfı yöneticilerinin GEBKİM MTAL’de bu görevi yerine getirdiğini belirten Bakan Selçuk, “Burada bir başarı hikayesi yazılmış” dedi.

Bakan Selçuk, bu okulun diğer illerde yapılacak liselere örnek olması açısından başka yerlere de aktaracağını ve hayırseverlerin mesleki eğitime katkı sağlamaları için teşvik edici olacağını belirterek GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vefa Aracı, Yönetim Kurulu Üyeleri Zümran Aracı, Barış Pakiş, Eralp Erdem, Hakan Özhuy, Cem Yelten, Şafak Türkay ve Sebahattin Işık’a ayrı ayrı teşekkür etti.

Öğretmen ve öğrencilerle hatıra resim çeken Ziya Selçuk Dilovası bu güzel örnek yatırımlarla hep aklımızda güzelliklerle anılacak dedi. Ziyaretin sonunda GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vefa Aracı, Bakan Selçuk’a kara kalem portresini hediye ederek, teşekkür plaketi verdi.

Eğitimde Dilovası hepimiz için gurur verici

Bakan Selçuk’un övgü dolu sözleri bölge halkını ve eğitimcileri memnun ederken Kocaeli bölgesinde bu eserin meydana çıkmasında büyük emekleri olup bizzat yakından ilgilenen Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve Okul Müdürü Hakan Çelik ve isimsiz kahramanlarına da biz teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme: 02.11.2020 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287