Kandıra OSB'de 80 fabrika kurulacak

Kandıra GOSB alanının düzenlemesiyle ilgili hafriyat çalışması tüm hızıyla sürüyor. Fabrikaların yapılacağı bölgedeki engebeli alanlar düzeltildi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, 2021 yazında bölgeye yatırımcıların geleceğini açıkladı. 

banner279
28 Mayıs 2020 Perşembe 10:43
Kandıra OSB'de 80 fabrika kurulacak


3. İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kandıra Gıda İhtisas OSB alanında yapılacak 80 kadar fabrika için alan düzenleme çalışması devam ediyor. Engebeli arazinin düzeltilmesi için OSB yönetimi, bölgedeki hafriyat ihalesini bölüm bölüm gerçekleştiriyor. Daha önce iki kez ihale yapılmıştı. İhaleyi İzmitli GOGUSER firması kazanmıştı. Üçüncü ihale ise 17 Mart tarihinde gerçekleştirildi. GOGUSER firmasının kazandığı ihaleden sonra çalışmalar başladı. Onlarca iş makinesi ve hafriyat kamyonu bölgede çalışıyor. Çıkartılan hafriyat, engebeli alanlarda dolgu olarak kullanılıyor. 

HAFRİYAT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Kandıra Gıda OSB Başkanı Mehmet Başol, yapılan üçüncü hafriyat ihalesinin ardından çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti, şunları söyledi:“Hafriyat çalışmasını ekonomik durumumuza göre kısım kısım gerçekleştiriyoruz. Üçüncü ihalemizi gerçekleştirdik ve hemen akabinde çalışmalara başladık. Fabrikaların yapılacağı alan engebeli olduğu için çıkarttığımız hafriyatla çukur ve dere olan bölgeleri doldurup sıkıştırıyoruz. Fabrika alanlarını düzeltiyoruz. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor.”

“2021 YAZINDA YATIRIMCI GELECEK”

Tesisin yapılmaması, geciktirilmesi yönünde akla hayale gelmeyecek engellerle karşı karşıya kalmalarına rağmen, bölgede tesis yapmak için arazi alan yatırımcının kaçmadığını, bölgede kaldığı söyleyen Başol, “Bizim için sevindirici olan bu gelişmedir. 1.900 dönümlük alanın 1.500 dönümlük kısmı şuan sahipli. Yani yatırımcımız hazır. Bu alanda 80 fabrika yapılacak. Hangi akıl, hangi mantık bu fabrikaları kendi ilinde istemez ki. Bizde ilk başta istemeyenler oldu ama şimdi o istemeyenler de istemeye başladı. Şu an engel olarak gördüğümüz hiçbir olumsuzluk yok. İhalelerimizi peş peşe yapıyoruz. Yaz mevsimine girdik hava muhalefeti de elverişli. Yatırımcılarımız 2021 yazında bölgeye gelmeye başlayacak” dedi.

KANDIRA DUBLE YOL DA BAŞLADI

Başol, Kandıra Gıda OSB’nin yapıldığı alanın şimdi çok daha avantajlı bir duruma geldiğini belirterek, yatırımcı için ulaşım sorununun da ortadan kalktığını söyleyerek “Kandıra- İzmit Duble Yolu Gıda OSB’ye teğet geçiyor. OSB alanından yola bağlantı yolları yapılacak. Konuyu Karayolları ile görüşerek durumu çözdük. Fabrika alanındaki su hatlarıyla ilgili İSU ile görüştük. Su hatlarına da bu yaz aylarında başlanacak. SEDAŞ’ın yüksek gerilim hattı tesislerin tam orta yerinden geçiyor. Hattın tesis alanı dışına deplase edilmesi için SEDAŞ ile görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. Sorunları bir bir çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

80 FABRİKA, 10 BİN ÇALIŞAN OLACAK

Kandıra Gıda OSB, Kocaeli’yi ve özellikle de Kandıra bölgesini canlandıracağını, istihdamın merkezi yapacağını söyleyen Başol, Türkiye ekonomisinin durağan olduğu bir dönemde bölgeye 80 fabrikanın gelmesi, bu fabrikalarda 10 bin insanın istihdam edilmesinin alkışlanması gerektiğini belirtti. Başol, “80 fabrika açılacak, bu fabrikalarda 10 bin insan istihdam edilecek. İstihdam edilen personelin yüzde 90’ı Kandıra bölgesi civarındaki insanlarımız olacak. Yatırımcı 2021 yazında bölgeye gelecek, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde de tüm tesislerimizi tamamen hizmete açacağız” dedi. Başol, Kandıra Gıda OSB’nin Türkiye’de kendi alanında tek olduğunu belirterek, tesislerde peynir fabrikası, fındık fabrikası, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, et ürünleri, hazır gıda ve ambalajlama ile ilgili fabrikaların olacağını belirtti. 

FABRİKA ÇEVRESİNDE SU KANALLARI AÇILIYOR

OSB alanında çalışmalar hızlandırıldı. Fabrikaların yapılacağı alanların etrafında kanalizasyonlar açılmaya başlandı.

HARIL HARIL ÇALIŞMA VAR

Proje 2008 yılında gündeme getirildi. Sıkıntılar yaşandı, sorunlar oldu. Proje rafa kaldırıldı. Kandıra Gıda OSB Başkanı olan Mehmet Başol, OSB önündeki tüm engelleri kaldırdı ve 25 Mart 2019 tarihinde kazmayı vurdu. Hafriyat için üçüncü ihale mart ayı ortasında yapıldı. Bölgede hafriyat çalışması tüm hızıyla sürüyor.

ELEKTRİK HATTI ALAN DIŞINA ÇIKARTILACAK

OSB alanı içinde bulunan yüksek gerilim hattı önümüzdeki günlerde fabrika alanı dışına alınacak. 

Son Güncelleme: 28.05.2020 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287