Kendisini Polis olarak tanıtarak vatandaşı dolandırdı!

Gölcük ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tanıtan A.Y. adlı şahıs bir vatandaşı 4 bin 500 lira para ve 5 adet çeyrek altını alarak dolandırdı

banner279
13 Kasım 2020 Cuma 16:24
Kendisini Polis olarak tanıtarak vatandaşı dolandırdı!

29 Ekim günü Gölcük İlçesinde oturan bir vatandaş, ev telefonundan arandı.Telefonun ucunda kendini polis olarak tanıtan kişi, aradığı vatandaşa, adının bir terör örgütü operasyonuna karıştığı bahanesi ile dediklerini yapmasını istedi.  Telefondan kendisine verilen talimatları harfiyen uygulayan vatandaş, evde bulunan 4 bin 500 lira para ve 5 adet çeyrek altını, kendisine söylenilen yere bıraktı. Para ve altının, örgüt üyelerine düzenlenecek operasyon sonrasında kendisine verilmesini bekleyen vatandaş, durumu yakınlarına anlatıp dolandırılmış olabileceğini öğrenince, hemen polise başvurdu.

ANKARA'DA YAKALANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, olayı gerçekleştiren kişinin kimliğini tespit etti. A.Y isimli şüphelinin Ankara’da olduğunu tespit eden ekipler, önceki gün operasyon için düğmeye bastı. Ankara’da bir otel odasında yakalanarak gözaltına alınan şahıs üzerinden 3 cep telefonu ve 4 adet telefon hattı ele geçirildi.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlı Gölcük Adliyesine sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287