KO-MEK kursiyerleri bendir çalmayı öğrendi

Aldıkları eğitimi, düzenledikleri bir programla sergileyen öğrenciler, başarıları ile göz doldurdu

banner279
23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:22
KO-MEK kursiyerleri bendir çalmayı öğrendi

Kocaeli’nin Halk Üniversitesi olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, vatandaşlardan gelen branş taleplerini değerlendirerek, eğitime yönelik katkısını sürdürüyor. Kısa bir süre önce Kandıra Kurs Merkezi’nde açılan Bendir Kursu da ortaya koyduğu başarı ile göz doldurdu.

KANDIRA İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Kandıra Kurs Merkezi’nde açılan bendir kursuna, Kandıra İmam Hatip Lisesi’nden 20 öğrenci katıldı. Usta öğretici kursiyerlere, yaklaşık üç ay boyunca, vurmalı çalgılar kategorisinde yer alan bendiri çalmayı öğretti. Basit gibi görünse de bendir çalmak için son derece iyi bir müzik kulağı ve ritim duygusuna sahip olunması gerektiğine dikkat çeken usta öğretici, kursa katılan tüm öğrencilerinin bu kapsamda yetenekli olduğunu söyledi. Eğitim kapsamında öğrencilere ilk olarak bendirin nasıl tutulacağı ve çalış şekilleri öğretildi. Ardından ritimler üzerinde çalışma yapıldı.

BAŞARILARINI SERGİLEDİLER

Kursu başarı ile tamamlayan Kandıra İmam Hatip Lisesi öğrencileri, aldıkları eğitimi sergilemek istedi. Bu nedenle Kandıra İmam Hatip Lisesi’nde bir program düzenlendi. Bendir Kursiyerleri programda birbirinden güzel ilahilerini son derece başarılı bir şekilde icra etti. Kursiyerlerin başarısı konuklar tarafından da büyük beğeni topladı.

Son Güncelleme: 23.05.2018 14:40
Anahtar Kelimeler:
KocaeliKomekKursiyer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287