Kocaeli'de 17 fabrikada 67 işçinin testi pozitif!

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, salgında fabrikaların durumunu tek tek açıklayarak, “Partimizin fabrikalardan edindiği bilgiler ışığında; bugün ilimizde en az 17 fabrikada, 67 işçide Kovid-19 testi pozitiftir” dedi

banner279
09 Nisan 2020 Perşembe 10:58
Kocaeli'de 17 fabrikada 67 işçinin testi pozitif!

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke genelinde riskli iller arasında İstanbul'un ardından Kocaeli’nin olduğunu belirtmesini değerlendirdi. Bakanın, Kocaeli'de vaka sayısındaki artışı yurt dışı gidiş gelişlerin ve sosyal temasın yüksekliğine bağladığını belirten Erkan, "Sorarız Bakan Koca'ya bir emek kenti olan Kocaeli'de mal ve hizmet üretimi devam ederken sosyal temas nasıl azalacak? Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren; yayılımının önlenmesi için çalışması zorunlu işyerleri dışında tüm üretim ve hizmet birimlerinde üretime ara verilip, işçilerin ücretli izne çıkarılması ve yaygın test yapılması talebini görmezden gelenler, şimdi yeni bir durumla karşı karşıya kalmışız gibi ilimizdeki vakaların artışına dikkat çekiyorlar. Üstelik bu konudaki sorumluluklarını gizlemeye çalışarak, virüsün yayılmasının nedeni yaşamak için çalışmak zorunda olan emekçilermiş gibi hala sosyal temastan kaçının, evde kalın deme aymazlığını da göstermekten geri durmuyorlar" diye konuştu.

O ÇARKLARDA İŞÇİLER VE AİLELERİ EZİLİYOR

Erkan, fabrikalardan detaylar verdiği açıklamasının devamında, “Sayın Bakan; bu tablo sizin ve hükümetinizin tercihinin sonucu. Siz ve hükümetiniz 'Her koşul ve şart altında üretim devam edecek' dediğiniz için bu kentte işçiler ve aileleri yaşam savaşı veriyor. Siz, işçiler ve ailelerinin sağlıklı bir yaşam hakkını değil bir avuç patronun karını güvence altına almayı tercih ettiğiniz için bu kentte her gün işçiler ve aileleri hastalanıyor. Bu kentin fabrikalarında sırf patronlar kazansın diye çarklar dönmeye devam ederken, o çarkların altında işçiler ve aileleri eziliyor” ifadelerini kullandı.

FABRİKALARDAKİ VAKALARI PAYLAŞTI İlimizde; Kovid 19 tespit edilen fabrikalar, testi pozitif çıkan işçi sayısı ve üretime devam edip, etmeme durumu şu şekildedir:

Ford Otosan, üretime 27 Nisan'a kadar ara verilmiş olup, 5 işçinin testi pozitiftir.

Gölcük Askeri Tersanesi, 6 işçinin testi pozitiftir, üretim yarıya yarıya dönüşümlü devam ediyor.

Sumuriko Hose, 1 işçinin testi pozitif fabrikada 1 Nisan'da üretime ara verildi.

Arçelik LG 1 işçinin testi pozitif, fabrikada üretim devam ediyor.

Arçelik Çayırova Fabrikası 4 işçinin testi pozitif, fabrikada üretim devam ediyor.

Tüpraş'ta faaliyet gösteren taşeron şirket Tekfen'de 1 işçinin testi pozitif, üretim devam ediyor.

Posco, 1 işçinin testi pozitif, üretim devam ediyor.

Sarkuysan 12 işçinin testi pozitif, işçiler sendikaları Birleşik Metal'le 14 gün süreyle çalışmaktan kaçınma hakkını kullandı.

İnform, 14 işçinin testi pozitif, üretim devam ediyor.

DYO, 1 işçinin testi pozitif, üretime ara verildi.

Makine Takım, 1 işçinin testi pozitif, işçiler sendikaları Birleşik Metal'le çalışmaktan kaçınma hakkını kullandı.

Cavo, 1 işçinin testi pozitif, işçiler sendikaları Birleşik Metal'le çalışmaktan kaçınma hakkını kullandı.

Fontana, 1 işçinin testi pozitif, işçiler sendikaları Birleşik Metal'le çalışmaktan kaçınma hakkını kullandı.

Alba, 1 işçinin testi pozitif, fabrikada 6-12 Nisan tarihleri arasında üretime ara verildi.

Diler Demir Çelik, 13 işçinin testi pozitif, fabrikada üretime devam ediliyor.

Koton'un Gebze deposu, 3 işçinin testi pozitif, üretime devam ediliyor.

Çolakoğlu limanı, 1 işçinin testi pozitif, üretim devam ediyor.”  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287