Kocaeli'de 65 yaş üstüne kısıtlamalar geliyor!

Artan vaka sayıları karşısında 65 yaş ve üstü vatandaşların korunması için İl Pandemi Kurulu yeni önlemler almaya hazırlanıyor. 

banner279
18 Ağustos 2020 Salı 10:31
Kocaeli'de 65 yaş üstüne kısıtlamalar geliyor!


Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının yeniden artması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması bir kez daha tartışılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile 65 yaş ile ilgili kararları İl Pandemi Kurullarına bıraktı. 17 Ağustos deprem şehitlerini anma törenlerine katılan Vali Seddar Yavuz, 65 yaş ile ilgili yeni önlemlerin alınacağı sinyallerini verdi. İl Pandemi Kurulu’nun 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma, ulaşımdan yararlanma saatleri ve sokakta kalma süreleri ile ilgili çalışma yaptığı öğrenildi.İl Pandemi Kurulu’nun 65 yaş ve üstü vatandaşların özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde toplu taşımayı kullanmamaları ile ilgili önlemler alınması için çalışma yaptığı öğrenildi. 65c yaş ve üstünün işe gidiş ve geliş saatlerinde hangi araçları kullandığı, yolculuk oranları ile ilgili araştırmanın ardından kurul bu konuda kararını verecek. Aynı zamanda 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma saatleri olan 10.00-20.00 arası dışında ciddi denetimlerin yapılması ve bu saat dilimlerine kısıtlama getirilmesi ile ilgili da çalışma yürütülüyor.
17 Ağustos Marmara Depremi’nin anma törenlerinde 65 yaş ve üstü ile ilgili açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, “65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımıza sabah 07.00-10.00, akşam da 16.00- 20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarına binmemelerini, özellikle yoğun ortamlarda bulunmamalarını özellikle istirham ediyorum. Kocaelili büyüklerimiz çağrılarımıza kulak verecek ve kendilerini riske atacak bir kalabalık ortama girmemeye özen göstereceklerini düşünüyorum. Eğer bu konuda yeterli bir başarı sağlayamazsak hıfzıssıhha kurulunda karar alacağız” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287