Kocaeli’ye kazandırılacak iki yeni baraj masaya yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile Kocaeli’de yapılacak projelerle ilgili görüştü

banner279
22 Ocak 2021 Cuma 13:22
Kocaeli’ye kazandırılacak iki yeni baraj masaya yatırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli’de hayata geçirilecek yatırımları görüşmek üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ile görüştü. Genel Sekreter Gündoğdu, DSİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede 246 milyon TL yatırım bedeline sahip Karamürsel İhsaniye ve Avcıdere Barajları’nın son durumları konuşuldu. Görüşmede Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da hazır bulundu. Kocaeli’ye kazandırılacak ve büyük önem taşıyan içme suyu projelerinin konuşulduğu toplantıda DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ise Kocaeli’nin hayata geçirdiği projelerin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti.

YUVACIK BARAJI YETERSİZ KALIYOR

Kocaeli’nin son 5 yılda nüfus artış hızının yüzde 9 olduğunu ifade eden Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu” ilimiz 2020 yılı nüfusu 2 milyonu aşmıştır. İlimiz sınırları içerisinde çok sayıda sanayi tesisi bulunmakta olup şehrimize 2020 yılı içerisinde 172.394.760 metre küp içme suyu temini sağlanmıştır. Şehrimizin içme suyu ihtiyacının yüzde 80’i Yuvacık Barajı’ndan temin edilmekte olup 2018 -2020 yıllarında yaz aylarında arıtma tesisimiz yetersiz kalmıştır. Normal dönemde, Yuvacık Barajı’ndan yılda 128.000.000 metre küp içme suyu temin edilmekte olup bu değer 2006-2007, 2013-2014 yılları arasında bölgemizde yaşanan kuraklık nedeni ile 70.000.000 metre küp kadar düşmüştür.” dedi.

İHSANİYE VE AVCIDERE BARAJLARI

Bu noktada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Karamürsel ve Gölcük ilçelerinin içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İhsaniye ve Avcıdere Barajlarının planlandığını ifade eden Genel Sekreter Gündoğdu” Bu barajlar ile 25.440.000 m³ içme suyu temini sağlanacaktır. İhsaniye Barajının gövde inşaatı tamamlanmış olup su tutma aşamasına gelinmiştir. Gövde inşaatı tamamlanan İhsaniye Barajından içme suyu temin edilebilmesi için ilk etapta;  iletim hattı ve arıtma tesisi yapılması konusunda mutabakata vardık” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287