Ortaklarını öldürüp Kocaeli'ye attılar!

Kartepe'de 4 ay önce TEM Otoyolu yol kenarında bulunan cesetle ilgili yapılan çalışmada, yabancı uyruklu göçmen kaçakçılığı şebekesi Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertildi.

banner279
08 Mayıs 2020 Cuma 12:22
Ortaklarını öldürüp Kocaeli'ye attılar!

Faili meçhul bir cinayet daha Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı başarılı çalışma ile aydınlatıldı. 21 Ocak tarihinde Kartepe TEM Otoyolu yol kenarı ağaçlık alanda çöp poşeti ve battaniyeye sarılı halde ceset bulundu. Olayın aydınlatılmasına yönelik Kocaeli İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda cesedin üzerinden kimlik bulunmazken cesedin yabancı uyruklu olabileceği düşünüldü.  

70 BİN ARACIN ARASINDAN TESPİT

Olayı derinleştiren Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri yol güzergahlarında bulunan PTS’ler incelemeye alındı. Devam eden çalışmada TEM Otoyolu Ankara istikameti Kartepe Maşukiye mevkiinden geçen, zaman kriterlerine uymayan yaklaşık 70 bine yakın araçlarla ilgili inceleme yapıldı. Yapılan detaylı araştırmada olayı gerçekleştiren şüphelilerin aracı tespit edildi. Tespit edilen aracın ruhsat sahibi şahsın yabancı uyruklu şahıslar ile temas kurduğu ve temas kurulan şahısların göçmen kaçakçılığı suçlarından kayıtlarının olduğu belirlendi. 

PARA ANLAŞMAZLIĞI NEDENİYLE

Polis ekipleri olayı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması amacıyla 4 Mayıs'ta Çorum ve İstanbul illerinde şebekenin kasacısı da dahil olmak üzere 7 ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde 9 şüpheli yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin buradaki ifadelerinde İstanbul Fatih ilçesinde bir mekanda para anlaşmazlığı meseleleri nedeniyle öldürdükleri İslam isimli Bangladeş uyruklu şahsı, araçla Kartepe TEM Otoyol kenarına bıraktıkları ve suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu S.H., R.Ş., A.U., M.H., M.M.R., S.M., ve M.T. isimli şahıslar Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

Son Güncelleme: 08.05.2020 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287