TÜBİTAK Fen Lisesi yalan,gönüller talan oldu!

Kocaeli’nin göz bebeği olması planlanan öğretmenleri atanan TÜBİTAK Fen Lisesi Kocaeli’de eğitimi sınıfta bıraktı.

banner279
21 Temmuz 2020 Salı 13:02
TÜBİTAK Fen Lisesi yalan,gönüller talan oldu!

Kocaeli’nin göz bebeği olması planlanan öğretmenleri atanan TÜBİTAK Fen Lisesi Kocaeli’de eğitimi sınıfta bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel müdürlüğünün onayı ile TÜBİTAK yerleşkesi hizmet içi eğitim binasında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren açılması uygun bulunan okula atanacak Müdür ve Müdür Yardımcıları merak edilirken okulun açılıp açılmaması hala netlik kazanamadı.

Bir önceki haberimizde “Eğitim camiası içinde yoğun talep gören TÜBİTAK Fen Lisesi müdür ataması için bazı isimlerin ön plana çıktığı ifade edilirken dedikodu ve iddialara fırsat vermemek adına merakla beklenen yönetici atamalarına hız verilmesini Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Fehmi Rasim Çelik’e tavsiye ederiz. “ demiştik.

Ancak son günlerde okulun önümüzdeki dönem açılmayacağı konuşulurken, diğer yandan fen liseleri yönetmeliğinde yer alan kriterlere göre okul müdürü olarak adı geçen yöneticilerin yönetmelikteki kriterlere uygun olmadığından dolayı okulun açılmayacağı, bazı kesimlerinde okulun fiziki olarak olmadığı iddia ediliyor.

Tayinler Öğretmenleri mağdur etti

TÜBİTAK Fen Lisesine tayini çıkan öğretmenlerin durumu ne olacak?

TÜBİTAK Fen Lisesi fiyaskosunda tayini çıkıp mevcut okullarından da olan mağdur öğretmenlerin sorununu kim giderecek?

Bu yanlışı kararname iptali ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın gidermesi bekleniyor. EBA’da Türkiye genelinde sınıfta kalan Kocaeli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mercek altına alındığı iddia edilirken bu yanlıştan Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünü, açılması hayal olan bir okula tayin edilen öğretmenleri kararnameyi iptal ederek kurtaracak Milli Eğitim Bakanlığıdır.

İnternet sitesi var, okul yok!

Proje okulu olarak belirtilen ancak tamamen fiyasko olan TÜBİTAK Fen Lisesi okul internet sitesi bile açılarak Okul Müdürü,Baş Müdür Yardımcısı,müdür yardımcısının isim kısmında “null” yazılı olması dikkat çekerken ne anlam ifade ettiği de merak ediliyor.

Kocaeli Milli Eğitim Sınıfta Kaldı

Kocaeli Milli Eğitim açılmayan bir okula tayin olan öğretmenleri ve heveslendirip hayal kırıklığına uğrattığı Gebze halkının bu kadar amatör davranmasından dolayı tepkisini çekerek adeta sınıfta kaldı.

Kocaeli Gebze’de nitelikli okul hayalini kurdurup heveslendiren Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik imzalı yazışma;

Konu ile ilgili olarak Kocaeli İl Milli Eğitim müdürlüğünden Gebze İlçe milli Eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda şöyle denilmişti:

İlimiz Gebze İlçesinde bulunan TÜBİTAK yerleşkesi hizmet içi eğitim binasında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren TÜBİTAK Fen Lisesinin açılmasına uygun bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel müdürlüğünün ilgi (b) yazısı ile müdürlüğümüze bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve ekli Bakanlığımız yazısının İliniz/ ilçenizdeki tüm okullara duyurulması hususunda gereğini arz ve rica ederiz.

“Hayaller ve gerçeklerin farklılık ve yanlışlık gösterdiği yerlerde büyük sorun var demektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287