Çerkesler ’anadil’ programında bir araya geldi

İstanbul’da faaliyet gösteren Çerkes ve Kafkas grupları tarafından Anadil Günü programı düzenlendi. HABER24

banner279
20 Mart 2017 Pazartesi 17:27
Çerkesler ’anadil’ programında bir araya geldi

İstanbul’da faaliyet gösteren Çerkes ve Kafkas grupları tarafından Anadil Günü programı düzenlendi.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezindeki programda Adigece sunumlar, konuşmalar, dinletiler ve gösterimler yapıldı. Yılmaz Dönmez ve İshak Akbay tarafından sunulan programa katılım yoğundu. Etkinliğe Kafkasya’daki cumhuriyetlerden çok sayıda konuk da iştirak etti.

Etkinlikteki konuşma ve sunumlarda, "Çerkeslerin anavatanları Kafkasya ile olan ilişkileri, Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin geliştirilmesi, Çerkes dilini korumaya yönelik adımların atılması ve TRT bünyesinde Çerkesçe yayın yapan bir televizyon kanalı açılması" vurguları yapıldı.

PROGRAMA KATILANLAR

Programa İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Kenan Kaplan, Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nusret Baş, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği başkanı Günsel Şurdum Avcı, Adıge Dil Derneği Başkanı Ali İhsan Tarı, İstanbul’daki Çerkes/Kafkas kurumlarının başkanları, Adığey Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bırsır Batırbiy, Adığe Cumhuriyetinden sanatçı Kuk’one Murat katıldı.

Son Güncelleme: 20.03.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287