Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 736’ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Osmanlı Devletinin Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin türbesine ziyareti ile başladı.

banner279
08 Eylül 2017 Cuma 15:54
Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 736’ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Osmanlı Devletinin Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin türbesine ziyareti ile başladı.

736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Vali Yardımcısı ve Söğüt Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu, kurum müdürleri, Yörük federasyonu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program protokol üyelerinin türbe önünde Halk Eğitim Merkezi tarafından kurulan resim sergisinin açılışın ardından Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen tören ile devam etti. Burada Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Yörük federasyonu temsilcileri Türk Büyükleri Anıtı önüne çelenk sunumu yapıp saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı ve halk oyunları gösteri ile devam etti. Kur’an tilavetinin ve duaların ardından buradaki programlar son buldu.

"TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELECEK TÜM MİSAFİRLERİMİZİ BURADA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Program sonunda 736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin başladığı anlatan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Bugün itibariyle programlarımız başladı ve aynı haliyle pazar gününe kadar devam edecek. Yarın sabah erken saatlerde ’Toy’ geleneğinde olan bir program var yörüklerimiz karşılanacak. Onlara ’hoş geldiniz’ konuşmalarının yapılması, ardından diğer saha etkinliklerimiz olan cirit, kara kucak güreşleri, folklor gösterileri ile devam edecek. Yörüklerimizin çadırlarında sergileyecekleri etkinliklerle gün boyu etkinlikler devam edecek. Yarın akşam konserimiz var. Jandarma Komutanlığımızın bandosunun etkinliği var, mehteran etkinliklerimiz var. Pazar günü de sabah Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle birlikte devlet törenimiz gerçekleşecek. Tüm Bileciklileri, yöre halkını, Türkiye’nin dört bir yanından, Anadolu’nun dört bir yanından gelecek tüm misafirlerimizi burada görmek istiyoruz, hepsini Söğüt’e davet ediyoruz" dedi.

Törenin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi bahçesine geçen heyet, geleneksel şifalı pilav ikramı için kurban kesimine katıldı.

(Cem Kaan Toka - İbrahim Sünetçi/İHA)

Son Güncelleme: 08.09.2017 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287