Cem Yılmaz hakkında suç duyurusu

Ünlü komedyen Cem Yılmaz hakkında "Deli Aşk" filminde sigara ve alkol reklamı yapıldığı gerekçesiyle Prof. Dr. Orhan Kural tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 11:47
Cem Yılmaz hakkında suç duyurusu

Ünlü komedyen Cem Yılmaz hakkında "Deli Aşk" filminde sigara ve alkol reklamı yapıldığı gerekçesiyle Prof. Dr. Orhan Kural tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz’ın “Deli Aşk” filminde yer alan sigara ve alkol sahnelerinin “sigarayı ve alkolü özendirdiği” gerekçesiyle Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Tütün sektörü, çocuk ve gençlerde özenti, sempati ve merak oluşturarak denenmesini ve başlanmasını sağlamak üzere hep ünlü isimleri kullanmaktadır. Bunun son örneği Cem Yılmaz olmuştur. Kendisi yıllardır genç ve çocukları bağımlılıklara yöneltmektedir. Ağzında sigara ile sahnede görülmektedir, yapımcısı olduğu Deli Aşk adlı son filminde de bu kuralı bozmadı. İçki ve kola reklamı dışında kendisinin görüldüğü 2 dakika 30 saniye sırasında, 26 saniye resmen sigara reklamı yapılıyor. Ayrıca filmde bariz bir alkole yönlendirme vardır. Cem Yılmaz dertlerden ve hastalıklardan kurtulmanın tek çaresi olarak alkolü önermekte ve kendisi de alkol almaktadır" ifadeleri yer aldı.

Suç duyurusu dilekçesinde Deli Aşk filminde “sigara ve alkole özendirmek” suçunun işlendiği belirtilerek, “Sigara reklamına ‘evet’ dersek toplumun kaybedeceği değerlerin ve uğrayacağı zararların çok yüksek boyutlara ulaşacağı aşikardır. Bu bakımdan kamu sağlığının zarar görmemesi için bu tür ’sigara ve diğer bağımlılıklara teşvik etme’ gayesinde olan filmlere dur demek gerekir” denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, Cem Yılmaz’ın Kabahatler Kanunu’na göre para cezasıyla cezalandırılması istendi.

CEM YILMAZ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANMIŞTI

Orhan Kural, 2014 yılı Kasım ayında ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı son filmi ‘Pek Yakında’yı savcılığa taşımıştı. Filmde bolca sigara ve içki içme sahnelerinin bulunduğunu ve Yılmaz’ın halkı bu maddeleri kullandırmaya özendirdiğini savunan Kural, Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten savcılık, Cem Yılmaz’ın ifadesini almış ve takipsizlik kararı vererek dosyayı kapatmıştı.

ALTIN PALMİYE ÖDÜLLÜ KIŞ UYKUSU’NA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Kural, 2014 yılı Temmuz ayında da Cannes Festivali’nde Altın Palmiye ödülü alan "Kış Uykusu" filminde hayvanlara işkence yapıldığı iddiasıyla yönetmen Nuri Bilge Ceylan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kural, geçtiğimiz aylarda ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’un Instagram hesabından sigara içmeye özendirici paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, savcılık görevsizlik kararı vererek dosyayı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumuna göndermişti.

HABER24

Son Güncelleme: 29.03.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287