İlk cep telefonu çıktığından bu güne aynı telefon numarası kullandığımdan cep telefonumda kayıtlı numaraların sayısı yaklaşık 1500 olması ve her geçen gün artış göstermesi muhafaza etmek bakımından beni her zaman rahatsız ediyordu. Yeni telefon almaktan kayıtlı numaralarımın silineceğinden korktuğumdan sistem olarak ağırlaşsa da pek telefon yenileme taraftarı değildim.

Sonrasında yedekleme aracılığı ile bu sorundan kurtulmuş oldum.

Bu zaman zarfında kendime her zaman sormuşumdur. Bu kadar kayıtlı numara ne işe yarar diye, hatta sürekli görüşme yapmadığım kişileri eski usul telefon defterine geçirmek gerektiğini, lazım olduğunda oradan numarayı bulup arama yapabileceğimi bile düşünmüştüm. Ancak şimdi durum değişti.

Diyorum ki; iyi ki numaraları güncel tutup muhafaza etmişim. Neden mi? Günlük olarak Kocaeli ve İstanbul bölgesinde günlük yazdığım köşe yazılarımı, sosyal medya hesabı kullanmayanlar, haber sitelerine girmeyenler internet ortamında işi olmayanlar bile Türkiye'nin her yerinden WhatsApp Durum güncellemesi sayesinde karşılıklı olarak 24 saat boyunca takip edip okuyabiliyor. Rehberde kişi sayısı çok olması bu durumda işe yaramış oldu.  İyi ki de muhafaza etmişim diyorum.

Hatta yazının ilgili kişisine bile o anda hiç gazete okumasa da, internete girmese de, sosyal medyada işi olmasa da ilk elden bizzat okutma şansına sahip olabiliyorum. Amaç zaten geniş kitlelere ulaşmak, sesini duyurmak değil mi?  İşte bu durumda bizzat ilgiliye ulaşıp sorunun ivedi çözülmesi kadar da güzel bir şey yok.

Köşe yazısı yazdığım gazetelerin abone sayısı kadar,

Tüm sosyal medya hesaplarımda olan kişilerim kadar,

Adresi mail gruplarımda kayıtlı olan kişiler kadar,

Telefon rehberimde olup akıllı tefefon kullananların sayısı kadar,

Canlı yayında bizzat bulundukları ortama ulaştığım sesime kulak veren dinleyenlerimin yoğunlu kadar,

Kısacası google beni tanıyıp “tümü ve özellikle haberlerde”  beni koyduğu yere kadar geniş bir kitleye ulaşarak sizin sesiniz ve nefesiniz olmak kadar güzel bir şey yok.

Tabii ki; bu noktada her zaman sayfanın en başında yerimi muhafaza eden yılların hatırını unutmayan vefalı google’ın ve köşe yazılarımı paylaştığım genel ve yerel sitelerin hakkını yiyemem.

Teknolojinin her türlü nimetlerinden amacına uygun yararlanmak dileği keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile esen kalın,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner280