Geçtiğimiz Cuma akşamı Gebze 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Gebze Kültür merkezi salonunda düzenlenen Kocaeli’nin Batıyakası enleri anketinin final gecesi 82.İl Gebze Ahde Vefa ve Başarı ödül töreni Gebze Organizasyonun Ana sponsorluğunda bu yıl 7.si düzenlendi.

Açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse bu güne kadar katılmadığım ancak sürekli duyduğum düzenlenen Batıyakası enleri final gecelerini sadece plaketlerin verildiği sıradan bir ödül gecesi olarak biliyordum. Ancak geceye davetli olarak katıldığımda organizasyonun tamamen emekler karşılığında düzenlendiğine şahit oldum. Gerçeği söylemek gerekirse emekler ve ekipçe gönüllü çalışmalar sonucu meydana çıkan harika bir organizasyon diyebilirim.

Gece boyunca dikkatimi çeken diğer bir konu ise "82.İl Gebze Ahde Vefa ve Başarı ödül töreni " olarak belirtildiği gibi uygulanmasıydı. Kocaeli, Gebze bölgesinde geçmişte başarılı çalışmalar yapmış, isimlerini altın harflerle yazarak gönüllerde kalmış şuan hayatta olmayanlar adına verilen ödüllerdi. Sonuç itibariyle parayı bastığın zaman bugün istediğin yerde istediğin şekilde her türlü organizasyonu düzenleyebilirsin. Ancak düzenlediğin organizasyonda günümüzde pek alışık olmadığımız VEFA varsa bence diyecek bir şey yok. Benim gecede gördüğüm altını kırmızı kalemle çizdiğim benim içinde en önemli olanı dualar eşliğinde sergilenen VEFA olayıdır.

Bu ödüllerden almak bana da nasip oldu.  Sanayici İş Adamı Merhum Nihat Akyıldız anısına Radyo-Tv Programcısı adına ödülümü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve İdari Amiri Usta Gazeteci dostumuz İsa Turhan takdim etti.

Düzenlenen ankette her sektörün temsilcilerinin bulunduğu yarışmacılar arasında kazananlar ödüllerini gece boyunca aldılar. Birbirinden değerli ve sektörlerinde başarılara imza atmış firma yetkilileri ve yoğun bir kalabalık salonu doldurduğu gibi salonda siyaset üstü sıcak bir dostluk havası esiyordu. Gecenin sunuculuğunu yapan Çiler Boylu'nun tecrübeli sahne performansı ve geceyi yönetmesi gözden kaçmadı. Her zaman savunduğum bir konudur bu tip organizasyonlarda sunucunun önemi büyüktür.

Gece de dikkatimi çeken, bu organizasyonda beni en çok etkileyen henüz Doktorların 2 yıl ömür biçmesine rağmen anne ve babasının sevgisi ile yaşama tutunan 11 yaşında karaciğer NACAR tip 1 hastası olan Serenay'ın keyifle izlediği ekranların en uzun soluklu dizisi ARKA SOKAKLAR'da hayran olduğu yıldız oyuncuları Mesut Komser'in oğlu rolünde oynayan Kerimhan Duman (Tunç) ve Melisa Şalgam (Asiye) Erler film yöneticileriyle birlikte Serenay'ı evinde ziyaret ederek  Serenay kardeşimizin mutluluk çığlıkları atmasına neden oldular.

Evet, hasta evinde yatan genç bir kardeşimizin mutlu olmasına vesile olan Erler Flim oyuncuları ve yöneticileri başta olmak üzere bu organizasyonla yaşamla mücadele eden Serenay’ın mutluluk gözyaşına boğulmasına vesile olan gecenin ev sahibi İrfan Yormaz başta olmak üzere bu duygu dolu anların yaşanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hasta bir kardeşimizin yüzünün gülmesine neden olabilmek kadar anlamlı ne olabilirdi?

Şahsım olarak bu organizasyonda maddi ve manevi emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Hepinizin yolu açık olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.